Ο Δ. Χαριτου για την ομιλια του Ε. Στυλιανιδη στις Σαπες

«Ο τέως υπουργός δημαγωγεί ασύστολα» - «Έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνο του ίδιου η ισχυρή εκπροσώπηση»

Την αντίδραση του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Χαρίτου επέφεραν τα όσα δήλωσε από τις Σάπες σε πρόσφατη ομιλία του ο τ. βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
«Χρειάζεται πράγματι πολύ  μεγάλη υποκρισία να πηγαίνεις στις Σάπες να μιλάς για υποβάθμιση, εγκατάλειψη της περιοχής και αντί να αναλαμβάνεις  τις ευθύνες των κυβερνήσεων, στις οποίες μάλιστα συμμετείχε ο ίδιος, να επιτίθεσαι στη σημερινή κυβέρνηση!» σχολιάζει αρχικά ο κ. Χαρίτου για να συμπληρώσει πως «σε αυτή την πολιτική απρέπεια υπέπεσε ο τέως υπουργός Ε. Στυλιανιδης δημαγωγώντας ασύστολα πάνω στα ερείπια που προκάλεσαν στη περιοχή οι πολιτικές  που άσκησαν για δεκαετίες  οι διαδοχικές κυβερνήσεις, σε πολλές από τις οποίες βρέθηκε σε περίοπτη θέση. Πολιτικές που οδήγησαν δυστυχώς στην παραγωγική, οικονομική και διοικητική υποβάθμιση των Σαπών, στη δημιουργία εκτεταμένων ζωνών μεγάλης φτώχειας, πολύ ψηλής ανεργίας και μετανάστευσης των νέων ανθρώπων».
 
Ο κ. Χαρίτου υπογραμμίζει ότι «όσο και αν προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα καταστροφολογώντας, προκειμένου να χρεώσει τις ευθύνες σε άλλους, όσο κι αν επιδίδεται στην προσφιλή του πλέον  κινδυνολογία για την περιοχή, προκειμένου να εμφανίζεται ως ο «σωτήρας», η πραγματικότητα είναι πολύ γνωστή. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Ευτυχώς δεν ζούμε σε χώρα Λοτοφάγων!».
 
Μπαίνοντας στην ουσία της αντίδρασής του στα όσα δήλωσε ο τ. βουλευτής ο κ. Χαρίτου παραθέτει σειρά ρητορικών ερωτημάτων. «Αλήθεια σε ποια εποχή έγινε το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών όπως της ΔΟΥ Σαπών; Μήπως όταν ο κ. Στυλιανίδης ήταν ο  1ος τη τάξει Υπουργός Εσωτερικών; Τότε που η Ροδόπη είχε δήθεν ισχυρή εκπροσώπηση;» τονίζει και συνεχίζει: «Γνωρίζει, ότι με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, παραχωρήθηκαν στη δημοτική αρχή για αξιοποίηση το οικόπεδο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΟΥ;  Ένα αίτημα πολλών ετών;
 
Άραγε από πότε  καρκινοβατεί η εκτέλεση του φράγματος  Ιασίου, ένα έργο πράγματι ζωτικής σημασίας για τις Σάπες; Να θυμίσουμε από το 2002! Σε πόσες κυβερνήσεις όλο αυτό το διάστημα διατέλεσε υπουργός ο κ Στυλιανίδης;
 
Γνωρίζει ότι το έργο ολοκληρώνεται πλέον σήμερα με πόρους που εξασφάλισε η σημερινή κυβέρνηση;
 
Σήμερα η ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες είναι η 2η Σχολή μετά αυτή της Αθήνας, με πάνω από 200 σπουδαστές. Να ξεχάσουμε, να το κρύψουμε, ότι ο αριθμός αυτός είναι  υπερδιπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό επί  των ημερών του πρώην υπουργού;
 
Ξεχάστηκε μήπως η πλήρης υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σαπών, με την υποστελέχωσή  του, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν; Αλλά και οι σοβαρές προσπάθειες που γίνονται σήμερα για την σταθεροποίησή του και την αναβάθμιση  των υπηρεσιών υγείας που παρείχε;»
 
«Προφανώς ο κατάλογος είναι μακρύς…» επισημαίνει το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για να παραδεχθεί ότι «είναι όμως πικρή αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σήμερα ευχάριστα για την ένταση των προβλημάτων στην περιοχή των Σαπών».

«Κανείς όμως» αντιτείνει ο κ. Χαρίτου «δεν είναι σε θέση να μηδενίσει τις πολιτικές της κυβέρνησης ,που με κοινωνικά κριτήρια, στοχεύουν στην  προστασία και την στήριξη των οικονομικά αδύναμων κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Τη μεγάλη προσπάθεια για την μη περικοπή των συντάξεων, μετά από αμέτρητες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι, επί κυβερνήσεων στις οποίες μετείχε ο κ. Στυλιανίδης…τις πρωτοβουλίες για την σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, για την ανάκτηση της εργασίας».
 
«Σε ένα πράγμα μόνο  συμφωνούμε με τον τέως υπουργό: Στην αναγκαιότητα ενός σχεδίου παραγωγικής αναβάθμισης της περιοχής. Μόνο που το σχέδιο αυτό με κοινωνικές αναφορές και ευαισθησία κατατέθηκε και  συζητήθηκε στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο και θα υλοποιηθεί από τη  σημερινή κυβέρνηση» σημειώνει ο κ. Χαρίτου για διευκρινίσει κλείνοντας «και κάτι ακόμη περί ισχυρής εκπροσώπησης : Αυτή έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνο του ίδιου!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.