Ο χρυσος ενωπιον της τοπικης κοινωνιας

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται ότι λαμβάνουν οι εξελίξεις για το χρυσό μετά την αποκάλυψη του ΠτΘ για την ύπαρξη επιστολής Σαλαγκούδη η οποία καλεί τους φορείς της Ροδόπης στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 14 Οκτωβρίου όπου οι υπεύθυνοι της εταιρίας «Μεταλλευτική Θράκης» θα παρουσιάσουν τη νέα μέθοδο εξόρυξης που σύμφωνα με τους ίδιους «θα είναι φιλική προς το περιβάλλον».

Στη χθεσινή του συνέντευξη ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης μίλησε για «πρωτοφανή διαδικασία» που δεν έχει συναντήσει στη διάρκεια της δεκαετούς ενασχόλησής του με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα συγκαλεί όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να τους γνωστοποιήσει το έγγραφο αλλά και να αποφασιστούν από κοινού τα από εδώ και πέρα βήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Το θέμα μάς ταλαιπωρεί για μια δεκαετία όλους και ομόφωνα ολόκληρη η τοπική κοινωνία είπε ‘όχι’ σε τέτοιες μεταλλευτικές δραστηριότητες, είπε ‘όχι’ σε τέτοιες επενδύσεις», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης και κατέληξε: «αν θέλουμε ανάπτυξη για την περιοχή, τότε να προσελκύσουμε επενδύσεις που να συνάδουν και να εναρμονίζονται και με το στρατηγικό σχεδιασμό της περιοχής και με το παραγωγικό της ιστό».

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.