Ο Χρηστος Παπαθεοδωρου νεος προεδρος του Περιφερειακου Συμβουλιου ΑΜΘ

Το προεδρείο και τα νέα μέλη της οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, που αναδείχθηκε μέσα από τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες, αναδείχτηκε νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
 
Ο κ. Παπαθεοδώρου προέρχεται από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, ενώ ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, προέρχεται από την δευτερη σε αριθμό παράταξη, την Περιφερειακή Σύνθεση.
 
Ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Λυμπεράκης προέρχεται από την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Να θυμίσουμε πως η επιτροπή είναι 11 μελής, με 3 μέλη να ορίζονται από τον Περιφερειάρχη, και τα υπόλοιπα να εκλέγονται από τις παρατάξεις: 3 από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, 3 από την Περιφερειακή Σύνθεση, 1 από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και 1 από την Περιφέρεια σε Δράση.

Οι τρείς που εκλέχτηκαν από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι οι Δελησταμάτης Βασίλειος, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και Πολίτης Αλέξιος, με αναπληρωτές τον κ. Κωνσταντίνο Ναλμπάντη, τον κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη

Οι τρείς της Περιφερειακής Σύνθεσης είναι ο Ιμάμογλου Τζιχάν, ο Αριστείδης Μωυσιάδης και ο Μανώλης Ταπατζάς, με αναπληρωματικούς τους Χρήστο Γάκη, Κωνσταντίνο Εξακουστό και Φελινά Καζάκου.

Από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία εκλέχτηκε ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου με αναπληρωτή τον κ. Νίκος Αργυρίου, ενώ από την Περιφέρεια σε Δράση εκλέχτηκε ο κ. Αρχέλαος Γρανάς με αναπληρωτή τον κ. Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Προέδρου

Ο νέος πρόεδρος κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε τα εξής:

Θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και προς τα μέλη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.
 
Η πρόταση τους αυτή αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να δικαιώσω τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξης μου, όλους τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που θέλουν να δουν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο εργατικό, ενωμένο, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις, που με τις αποφάσεις του θα συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
 
Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω συναινετικά, σεβόμενος το Νόμο και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενος στο βαρύ ρόλο που μου ανατέθηκε σήμερα και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα της θέσης μου, επ’ ωφελεία της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.