Ο Μπαιντεν αναμενεται να αναγνωρισει επισημα τη γενοκτονια των Αρμενιων

Πρώτη τηλεφωνική επαφή από την ορκωμοσία Μπάιντεν για τους προέδρους ΗΠΑ και Τουρκίας

Την απόφασή του να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων ανακοίνωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν πηγές του Λευκού Οίκου, στην ρεπόρτερ του Bloomberg, Jennifer Jacobs.

Η τηλεφωνική επαφή, που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών, με τον Τζο Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέφερε στον Ερντογάν “το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με το εάν τέθηκε στην συζήτηση των δύο προέδρων οι πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα σχετικά με επικείμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.