Ο Αβραμοπουλος για τα εγκαινια του Δημαρχειου Αιγειρου

Την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου του καποδιστριακού Δήμου Αιγείρου, από τον Υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύγχρονες και απόλυτα λειτουργικές οι νέες εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Αιγείρου, που είναι και το πρώτο σε επίπεδο περιφέρειας που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ), μεταξύ αρκετών που εντάχθηκαν σε αυτό αλλά παρέμειναν στα χαρτιά, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Ι.Καποδίστριας».


Το νέο δημαρχείο της περιοχής είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Π.Αλμπανίδη, ιδρυτή και πρώτου Δημάρχου Αιγείρου, κατά τη θητεία του οποίου θεμελιώθηκε.

Στο ευρύχωρο ισόγειο του κτιρίου, βρίσκονται οι δημοτικές υπηρεσίες, με χώρο αναμονής για το κοινό στην είσοδο, ενώ ο όροφος διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο του Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ, των Αντιδημάρχων και της οικονομικής υπηρεσίας. Το κόστος της κατασκευής του έργου είχε προϋπολογιστεί σε 225.000.000 δρχ. ποσό το οποίο δεν χρειάστηκε να δαπανηθεί στο σύνολό του, για την εκτέλεση των εργασιών.

Το γεγονός της επιλογής του Δ .Αβραμόπουλου για τα εγκαίνια του έργου, δεν είναι τυχαίο όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λίτσος, «καθώς υπήρξε επί πολλά χρόνια ένας πετυχημένος Δήμαρχος του πρώτου δήμου της χώρας, της Αθήνας και ταυτόχρονα κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση το οποίο έχει άμεση σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ο Δήμος της Αιγείρου».

Η τοπική Δημοτική αρχή πρόκειται να θέσει υπόψη του Υπουργού Τουρισμού, μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή. «Ο Δήμος Αιγείρου διαθέτει μια έκταση 593 στρεμμάτων τα οποία διαχειρίζονται τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και υπάγονται στο Υπουργείο Τουρισμού, σαφέστατα έχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά πράγματα γύρω από τον τουρισμό. Ο Υπουργός είναι ενημερωμένος για αρκετά από αυτά και περιμένουμε να δούμε τη θετική του ανταπόκριση η οποία εκ των προτέρων από τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε πιστεύω ότι θα υπάρχει» συμπλήρωσε ο κ. Λίτσος.

Στην ατζέντα του Δημάρχου, πάντως περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και το θέμα της περαιτέρω αξιοποίησης του κάμπινγκ.

40.000 λουόμενοι στο Φανάρι

Μπορεί η τουριστική κίνηση στον παραλιακό οικισμό του Φαναρίου, να σημειώνει απλώς μια τάση βελτίωσης, ωστόσο όμως ο αριθμός των λουομένων που έφτασαν ακόμα και τους 40.000, το προηγούμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται ότι αποτελεί αριθμό ρεκόρ για την περιοχή για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. «Προβληματιζόμαστε για το πώς οι λουόμενοι θα μετατραπούν σε τουρίστες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγείρου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το κάμπινγκ (πρώην ΕΟΤ) έχει πληρότητα και φέτος το καλοκαίρι.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι οι δείκτες της τουριστικής κίνησης στο Φανάρι, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες καθώς διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου την άλλη εβδομάδα ενδέχεται να παραληφθεί από το Δήμο Αιγείρου και η πλαστική ράμπα η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Αρωγή για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.