Ο Αθ. Δεμιρης υπογραφει την «Συμφωνια Ανασυγκροτησης» του Αντωνη Γραβανη

Επιμελητηριακές Εκλογές 2017 - «Η συμμετοχή μεγαλώνει τη γροθιά, η οποία θα διεκδικήσει το καλό των επαγγελματιών την επαύριο»

Ο κ. Αθανάσιος Δεμίρης, Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής αυτοκινήτων και Ελκυστήρων Νομού Ροδόπης και Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης είναι ένας εκ των επαγγελματιών της περιοχής που συντάσσονται στο πλευρό του κ. Αντώνη Γραβάνη, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» που διεκδικεί την ηγεσία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Η πενταετής σήμερα εμπειρία του στα συλλογικά όργανα του κλάδου απασχόλησής του, ήταν ο λόγος που τον έκαναν να αποφασίσει να κατέλθει στη «μάχη» των επιμελητηριακών εκλογών, έχοντας να προσφέρει στο όραμα του επικεφαλής του συνδυασμού για την επόμενη καλύτερη ημέρα, για το σύνολο των επαγγελματιών της Ροδόπης. 

«Έχουμε την εμπειρία, την γνώση και την τεχνογνωσία, να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή στην Κομοτηνή» 

Άλλωστε όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm» ο κλάδος  των συνεργείων αυτοκινήτου «πρωτοστάτησε» στην κρίση, όντας ένας εκ των πρώτων κλάδων που «χτυπήθηκε» έντονα από αυτή, συνεχίζοντας έως και σήμερα. Την λογική αυτή όπως εξήγησε «έχοντας ήδη λοιπόν βιώσει στο πετσί μας, όλη αυτή την κατάσταση που επέφερε η κρίση, και έχοντας καταφέρει με τις ανάλογες προσπάθειες και κινήσεις να την ισορροπήσουμε, στον βαθμό βέβαια που αυτό καθίσταται εφικτό, εκπροσωπώντας και τη νέα γενιά που έχει γαλουχηθεί μέσα στην κρίση, θεωρώ πως έχουμε την εμπειρία, την γνώση και τη τεχνογνωσία, να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή στην Κομοτηνή». 

«Η προσπάθειά μας είναι πολιτική, ως προς την ενασχόλησή μας με τον επαγγελματία και τον μόχθο του» 

«Πήραμε την απόφαση να συνεργαστούμε για το Επιμελητήριο, γιατί χωρίς συνεργασίες  σε όποιον θεσμό και να υπηρετείς, δεν μπορείς να φέρεις σοβαρά και θεμιτά αποτελέσματα. Ξεκινήσαμε από νωρίς τις συζητήσεις μας, μια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους συμφωνούμε για τα επόμενα βήματα, η οποία μετουσιώθηκε στην  συμφωνία με την οποία, επιθυμούμε όλοι μας να κάνουμε την αλλαγή μαζί με τον Αντώνη Γραβάνη» τόνισε ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του να συμμετέχει στη διαδικασία την οποία και χαρακτήρισε άκρως πολιτική, «υπό την λογική όχι των όσων ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί δακτυλιδιών, αλλά  πολιτική ως προς την ενασχόλησή μας με τον επαγγελματία, τον μόχθο που τραβάει τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητά του και την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για να φέρουμε την αλλαγή στην κατάσταση αυτή». 
 
Στην βάση αυτή άλλωστε όπως εξήγησε ο κ. Δεμίρης ο συνδυασμός έχει ήδη παρουσιάσει ένα πλαίσιο προτάσεων – στόχων, το 80% των οποίων είναι άμεσα υλοποιήσιμοι. « Αν διαβάσει κάποιος τους στόχους που θέσαμε,  θα δει ότι το 80%  αυτών μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και οι υπόλοιποι θέλουν χρόνο. Δεν  έχουμε ξεφύγει παραπέρα όπως ακούσαμε άλλους να μιλάν για ζωολογικούς κήπους, πάρκα, πισίνες και άμμο στην πλατεία και άλλα τέτοια που δείχνουν ότι έχουμε μπερδέψει λίγο την έννοια και τον στόχο των εκλογών.  Δεν πάμε για δημοτικές ή εκλογές του κράτους, είναι επιμελητηριακές εκλογές. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον επιχειρηματία, όπως μπορούμε και θεωρούμε ότι οι στόχοι που θέσαμε είναι τα πρώτα βήματα τουλάχιστον για ένα Επιμελητήριο που θα είναι κοντά στον επαγγελματία» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασιών με το σύνολο των θεσμικών φορέων για την επίτευξη των στόχων αυτών, για την επίλυση ζητημάτων που άπτονται του συνόλου των επαγγελματιών, με προεξάρχουσα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη συμμετοχής  στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, καθώς όπως υπογράμμισε «η συμμετοχή μεγαλώνει αυτή τη γροθιά, η οποία αύριο μεθαύριο θα χτυπήσει στο τραπέζι, ζητώντας και προσπαθώντας να κάνει πράξη όλα όσα αφορούν το καλό των επαγγελματιών».
 
« Ο κόσμος της Ροδόπης, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ροδόπης  θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλό πού θα ρίξει την ψήφο του» συνέχισε για να επισημάνει πως «το στοίχημα όλων είναι να βγει δουλειά, συλλογικά απ’ όλους, γνωρίζοντας ότι τα πολιτικά κόμματα είναι έξω απ’ αυτήν την προσπάθεια». 

«Να κατέβουν οι τόνοι» 

«Οι επαγγελματίες της Ροδόπης, έχουν τη γνώση, δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κανείς και θα πράξουν όπως πρέπει να πράξουν» υπογράμμισε, καλώντας το σύνολο των υποψηφίων να «κατεβάσουν λίγο τους τόνους της εκλογικής διαδικασίας, καθώς την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε για να πετύχουμε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, με γνώμονα τον επιχειρηματία και τον επαγγελματία και όχι το  ποιος θα πιάσει την καρέκλα». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.