Ο Αντιπεριφερειαρχης Ξανθης απαντα στις μομφες για απουσια στη διαχειριση της πανδημιας

«Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν η χοντροκομμένη διαστρέβλωση της αλήθειας για ανούσια πολιτικά οφέλη»

Μία οφειλόμενη απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για απουσία του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης από τη διαχείριση της πανδημίας στη γειτονική ΠΕ Ξάνθης δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Εφραιμίδης.

Μέσω γραπτής του δήλωσης ο  ίδιος ξεκαθαρίζει εξ αρχής πως «όλοι οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης γνωρίζουν πως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας, από την πρώτη ημέρα, την έχει η πολιτεία διαμέσου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας» για να διευκρινίσει πως «εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και στηρίζουμε το έργο της πολιτείας με  προτάσεις και δράσεις».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Εφραιμίδης, «δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα της δημόσιας υγείας και τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών ασκώντας κακόβουλη κριτική, καταφεύγοντας σε φθηνούς και ξεπερασμένους λαϊκισμούς. Οι αναφορές στην ανακοίνωση του κ. Τοψίδη είναι ανάξιες αντιλόγου. Κανένα δελτίο τύπου δεν αποσιωπά τα  γεγονότα ούτε μπορεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν η χοντροκομμένη διαστρέβλωση της αλήθειας για ανούσια πολιτικά οφέλη».

«Δεν μας απασχολούν, όπως και κανέναν πολίτη, οι επαναλαμβανόμενες αυτές συμπεριφορές» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και αναφέρεται στη συνέχεια στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων. «Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για πολιτικές σκοπιμότητες, έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα» ξεκαθαρίζει ο κ. Εφραιμίδης χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζουμε με ευθύνη, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα το έργο μας» τονίζει κλείνοντας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.