«Ο αλητης ο Παολο Κοελιο» εκανε σταση στην πολη της Κομοτηνης για δυο μοναδικες παραστασεις

Σε ένα αέναο ερώτημα, που ταλανίζει μικρούς και μεγάλους από τότε, που ο Πάολο Κοέλιο έγραψε τον «Αλχημιστή», επιχείρησε να απαντήσει η θεατρική παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σταθμός της οποίας ήταν και η πόλη μας κατά το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου. Ο λόγος για το εάν ισχύει τελικά η περιβόητη φράση ότι «όταν θέλουμε κάτι, ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να μας επιτρέψει να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα». Εκ του τίτλου και μόνο, οι συντελεστές της παράστασης αποφαίνονται αρνητικά. Εξ’ ου και «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του». Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τις δυο ημέρες, που παρουσιάστηκε στην πόλη μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και κυρίως της νεολαίας, που γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κύτταρο(πρώην REX). Οι πρωταγωνιστές, Αλέξανδρος Ρήγας και Εβελίνα Παπούλια, ιδιαίτερα αγαπημένοι στο κοινό, τόσο από την τηλεόραση, όσο και από το θέατρο, δε θα μπορούσαν παρά να εγγυώνται ένα θέαμα απολαυστικό, με καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ, και με ένα μήνυμα προς τους θεατές, να παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να μην επαναπαύονται σε ευχές και δεήσεις. Η πρωταγωνίστρια, που όλη της τη ζωή επικαλούνταν τις δυνάμεις του σύμπαντος, όπως τις επιστράτευσε ο Πάολο Κοέλιο μέσα από το βιβλίο του, κατάφερε στο τέλος να αντιληφθεί ότι η δύναμη της θέλησης και η προσπάθεια είναι εκείνη, που τελικά μας οδηγεί στην επίτευξη ενός σκοπού.

 

Αλέξανδρος Ρήγας «Εμείς είμαστε η μοίρα μας και οι ίδιες οι πράξεις μας ορίζουν τη μοίρα μας»

Ο κ. Ρήγας μας δήλωσε ότι στην πρώτη του φορά, που ταξιδεύει στην περιφέρεια, αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα συγκινητική υποδοχή από τον κόσμο. «Αυτό, που δεν ξέραμε», συνέχισε, «και το μαθαίνουμε τώρα, είναι ότι υπάρχει μια ωραία εξωστρέφεια και νοιώθουμε την αγάπη και την αποδοχή σε πολύ μεγάλο και πολύ συγκινητικό βαθμό. Κι αυτό μας κάνει και να παίρνουμε κουράγιο και να χαιρόμαστε και να αντέχουμε τις δυσκολίες, που πάντα έχει μια μεγάλη περιοδεία, μια περιοδεία, που ξεκίνησε πριν από πολλούς μήνες και θα τη συνεχίσουμε ακόμη». Αναφερόμενος στο ζήτημα, που διαπραγματεύεται η παράσταση, έκανε λόγο για έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση. Όπως δήλωσε, «μέσα από το μονόλογο της πρωταγωνίστριας στο τέλος, προκύπτει ότι όλες οι θεωρίες μπορεί να είναι καλές, σωστές, αγίες και καθεμία θεωρία να έχει τους οπαδούς της, αλλά αυτό, που πιστεύουμε είναι ότι πρέπει κανείς να κινητοποιήσει την επιθυμία του και την πράξη, όχι μόνο τα ευχολόγια».

Κατέληξε δε αναφερόμενος σε μια άλλη φράση της πρωταγωνίστριας κατά τη διάρκεια του έργου, ότι «μάθαμε όλοι να κατηγορούμε τη μοίρα και να της ρίχνουμε τα λάθη και τα φταιξίματά μας». «Εμείς είμαστε η μοίρα μας», τόνισε, «και οι ίδιες οι πράξεις μας ορίζουν τη μοίρα μας».

Εβελίνα Παπούλια «Πιστεύω πάρα πολύ στους ανθρώπους, που δημιουργούν ένα δικό τους συμπάν»

Για μια υπέροχη ατμόσφαιρα, που δημιούργησε το κοινό της Κομοτηνής και της δυο ημέρες της παράστασης, έκανε λόγο η Εβελίνα Παπούλια, και δήλωσε ότι «φεύγουμε γεμάτοι από την ανταπόκριση του κόσμου». Προσέθεσε επίσης ότι «με την κωμωδία υπάρχει μια αμεσότητα ανάμεσα στο κοινό και τους πρωταγωνιστές». Παρότρυνε δε και άλλους συναδέλφους της να εξορμούν στην περιφέρεια και να δίνουν παραστάσεις, αφού η ίδια στην πρώτη της εμπειρία έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου. Όσο για το ρόλο, που υποδύθηκε, κράτησε αποστάσεις και υποστήριξε ότι «δεν πιστεύω, σύμφωνα με τη λογική, που έχει γραφτεί το βιβλίο, ότι όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις». «Αλλά πιστεύω πάρα πολύ», συνέχισε, «στις παρέες και στους ανθρώπους, που δημιουργούν ένα δικό τους σύμπαν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αν θέλεις κάτι και το ζητάς έντιμα, πιστεύω ότι τότε και οι άλλοι θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σου. Γιατί θα είναι και οι ίδιοι ένα κομμάτι της επιτυχίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.