Ο Αλεξης Τσιπρας για την επανιδρυση του Υπουργειου Μεταναστευσης: «Τα συγχαρητηρια μου στον κ. Μητσοτακη»

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό» είναι ένα μόλις μέρος της σύντομης πλην αιχμηρής δήλωσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την επανίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα όπως αυτή αναρτήθηκε στα social media του έχει ως εξής:

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη».


Τα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως δεν περιορίζονται στην προαναφερθείσα ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς πλήθος στελεχών έσπευσαν να σχολιάσουν την επανίδρυση του Υπουργείου που κατήργησε με την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλέξης Χαρίτσης
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό και προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε».

«Τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

«Ελπίζουμε τουλάχιστον να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοΐδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο υπουργείο Μετανάστευσης», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για «ανικανότητα», η οποία δημιουργεί «χαοτική κατάσταση».

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Η απάντηση από πλευράς του Στέλιου Πέτσα δεν άργησε να έρθει με αναφορές μάλιστα σε παλιότερες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί. Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες “λιάζονται” πριν “εξαφανιστούν”. Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αντίθετα, η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.