Ο Αλεξης Τσιπρας απο την Καβαλα: «Ζηταμε μια πρωτη ευκαιρια να κυβερνησουμε χωρις να εχουμε τα χερια δεμενα πισω απο την πλατη»

«Προσπαθούν βουβά, μέσα στη λήθη, μέσα στη θερινή ραστώνη, να επιβάλλουν μια πραγματικότητα που τους βολεύει»

Στην Καβάλα βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας.

«Πολίτες της Καβάλας, η σημερινή σας παρουσία εδώ, είναι το πιο απτό μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι η κάλπη στις 7 του Ιούλη θα είναι άδεια, ότι μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο αγώνα, και όποιοι νομίζουν ότι αγώνας αυτός έχει κριθεί, κάνουν μεγάλο λάθος» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει πως «στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη αλλά δημιουργική πορεία που ξεκινήσαμε 4 χρόνια πριν, πορεία προς τα εμπρός ή αν θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή που όλοι και όλες θέλουμε να ξεχάσουμε, όπου ο καθένας μόνος του θα παλεύει να επιβιώσει, και όποιος αντέξει».

«Προσπαθούν οι αντίπαλοί μας και οι γνωστοί φίλοι τους στα ΜΜΕ» συνέχισε, «να μας πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί. Δεν χρειάζεται καν να ανοίξει αυτή η κάλπη. Είναι λένε προδιαγεγραμμένο ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν πίσω σε αυτούς που χρεοκόπησαν τον τόπο. Και προσπαθούν βουβά, μέσα στη λήθη, μέσα στη θερινή ραστώνη, να επιβάλλουν μια πραγματικότητα που τους βολεύει. Όμως και πάλι, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, κάνουν λάθος. Προσπαθούν να μας οδηγήσουν στα βουβά, εκεί που θέλουν. Όμως η δική μας φωνή, η δική σας φωνή, δεν θα σωπάσει. Η δική σας φωνή θα ακουστεί και πάλι δυνατά, απ’ άκρο σ’ άκρο αυτής της χώρας».

«Το δικό μας σχέδιο είναι να γίνει η Ελλάδα ξανά δυνατή, μια χώρα που δεν θα είναι σε άρση εθνικής κυριαρχίας»

Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πως «το δικό μας σχέδιο, είναι η Ελλάδα που προχωρά μπροστά. Το δικό μας σχέδιο είναι να γίνει η Ελλάδα ξανά δυνατή, μια χώρα που δεν θα είναι σε άρση εθνικής κυριαρχίας. Το σχέδιο μας είναι αυτή την Ελλάδα να την χτίσουμε όλοι μαζί. Να μην είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Εμείς έχουμε μια μεγάλη φιλοδοξία για την πατρίδα μας. Θέλουμε μια Ελλάδα να προοδεύει παντού, σε κάθε τομέα. Την Ελλάδα, που από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης τα χρόνια της κρίσης, έγινε ήδη υπόδειγμα της ανάκαμψης. Θέλουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, και δε ξεχνάμε ότι την καταστροφική πενταετία 2010-2014, 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας βγήκαν στην ανεργία».

Σε αυτήν την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως  «επί των ημερών μας 400.000 συμπολίτες μας γύρισαν σε θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 11% και 250.000 εργαζόμενοι έχουν πια καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες, γιατί επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» για να υπογραμμίσει πως «μπορούμε και έχουμε το σχέδιο, η ανεργία να πέσει ακόμα περισσότερο την επόμενη τετραετία, και στο τέλος της επόμενης τετραετίας να φτάσουμε στα προ κρίσης επίπεδα. Και η σταθερή εργασία να γίνει κανόνας, όχι απλά η πλειοψηφία. Μπορούμε και θα το πετύχουμε, να τελειώνουμε με το σκληρό καθεστώς της ελαστικής και της μαύρης εργασίας».

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια Ελλάδας της ανάπτυξης για όλους, μία Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη. Με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία και πανεπιστήμια για τη νέα γενιά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία και στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως «αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι που κάναμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, λύνοντας ένα θέμα που ήταν ανοιχτό για δεκαετίες για να κερδίζουν μονάχα οι πατριδοκάπηλοι και από την εδώ και από την άλλη πλευρά. Είμαστε περήφανοι διότι αποκαταστήσαμε την ιστορία μας, την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και βάλαμε τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Όσο και αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια και η πραγματικότητα».

«Ποιοι μιλάνε;»

Από τον λόγο του πρωθυπουργού δεν έλειψαν και οι μομφές προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «αρνούνται κάθε πολιτική αντιπαράθεση. Αρνούνται τη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. Και φυσικά, αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση η Νέα Δημοκρατία, του αρχηγού, της με εμένα προσωπικά. Ούτε δεμένος δεν θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης, σε μια πρόσωπο με πρόσωπο πολιτική αντιπαράθεση. Για να μιλήσω με όρους ποδοσφαιρικούς, έχουν κλειστεί στην άμυνα με 11 παίχτες και κάθε φορά που έρχεται η μπάλα την πετάνε στην εξέδρα».

«Επαναλαμβάνουν διαρκώς το ίδιο τρίπτυχο που ακούγεται ευχάριστο στα αυτιά όλων» συνέχισε «τι λένε; Λιγότεροι φόροι, καλύτερες δουλειές, ισχυρή ανάπτυξη. Ποιοι μας λένε για λιγότερους φόρους; Αυτοί που  επί κυβερνήσεως Σαμαρά επέβαλαν τη συντριπτική πλειοψηφία της φορολογικής επιβάρυνσης. Ποιοι μιλάνε για καλύτερες δουλειές; Αυτοί που  οδήγησαν ένα εκατομμύριο Έλληνες σχεδόν όποιον μιλούσε ελληνικά, στην ανεργία. Και ποιοι επαναλαμβάνουν για ισχυρή ανάπτυξη; Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μια πρωτοφανή αποανάπτυξη και ύφεση – χάσαμε το 25% του εθνικού μας πλούτου – δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό για μια χώρα σε καιρό ειρήνης».

«Λέμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι δεν να μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω σε αυτές τις εποχές. Δεν μας αξίζει να επιστρέψουμε ξανά πίσω. Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από αμνησία. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και γνώση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για να καλέσει «όλους και όλες, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της πιο μεγάλης, ίσως της πιο κρίσιμης μάχης για το μέλλον μας. Γιατί; Γιατί τώρα πια η χώρα είναι σε ξέφωτο, βγάλαμε τη μεγάλη δυσκολία και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Και για μας που κάποιοι μας λένε, ζητάτε μια δεύτερη ευκαιρία. Όχι. Δεν ζητάμε μια δεύτερη. Ζητάμε μια πρώτη, να κυβερνήσουμε σε συνθήκες κανονικότητας. Ζητάμε μια πρώτη να κυβερνήσουμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Ζητάμε μια πρώτη, για να αποδείξουμε πώς μπορεί να κυβερνά μια παράταξη της Αριστεράς τον τόπο».

«Το δίλημμα της κάλπης είναι σαφές…»

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «το δίλημμα της κάλπης είναι σαφές: Αν θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, ή θα γυρίσουμε πίσω και ο καθένας μόνος του. Έχουμε πια όσα χρειαζόμαστε για να νιώσουμε ξανά δυνατοί, να ζήσουμε καλύτερα. Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω. Τους δοκιμάσαμε. Κυβέρνησαν για δεκαετίες. Είχαν στη διάθεσή τους πολύ περισσότερα μέσα για να πετύχουν. Όμως απέτυχαν. Διέψευσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Τους πλήγωσαν, ανάγκασαν ανθρώπους της μεσαίας τάξης, ανθρώπους 50 και 60 χρονών, να ψάχνουν ξανά για δουλειά, να μένουν στην ανεργία. Τους ανάγκασαν να περιμένουν μάταια για μια σύνταξη. Τους γέμισαν με χρέη και φόρους, για να σωθούν κάποια τζάκια.

Τώρα θέλουν να επιστρέψουν, ακριβώς οι ίδιοι, να συνεχίσουν ακριβώς τα ίδια. Ε, λοιπόν, πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο όχι. Φτάνει πια. Τώρα, αποφασίζουμε και μιλάμε για τη ζωή μας. Και με τη ζωή μας δεν παίζουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.