Ο Αλεξ Ταξιλδαρης στο Γυμνασιο Ξυλαγανης

Στις 19-11-2004, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το ΓΡΑΣΕΠ του Γυμνασίου Ξυλαγανής διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή το Θρακιώτη Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν:

«Ο συνδυασμός σπουδών στην Ιατρική Σχολή και αθλητισμού με στόχο την Παραολυμπιάδα».

Αφορμή για την πρόσκληση ήταν η επιτυχία του Αλέξανδρου Ταξιλδάρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου κέρδισε αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση, η ευαισθησία και η αγάπη που δείχνει στους ανθρώπους που θέλουν να βρίσκονται κοντά του και η προσφορά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ξυλαγανής στο Σύλλογο « Περπατώ ».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Μαρώνειας κ. Τοπουζλής Παναγιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Παπανικολάου Ροδόπη, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ξυλαγανής κ. Κοτζαμάνης Ιωάννης, ο Διευθυντής του Λυκείου Ξυλαγανής κ. Ποιμενίδης Ανέστης, ο Υπεύθυνος Π.Ε κ. Τράκας Ανδριανός, η Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ, κ. Κεραμιδά Πηνελόπη, οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Ξυλαγανής.

Ο κ. Τοπουζλής απηύθυνε ένα σύντομο, εγκάρδιο χαιρετισμό στον κ. Ταξιλδάρη με τον οποίο συνδέονται με οικογενειακή φιλία:« Άλεξ, σε παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια και με τον πατέρα σου συζητώ πάντα για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου και τη διάπλαση του χαρακτήρα σου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήθελα να είμαι κοντά σου. Για λόγους που δεν εξαρτιόνταν από μένα , δεν τα κατάφερα. Σε παρακολούθησα όμως από τα κανάλια, τοπικά και κεντρικά. Σε χάρηκα και σε καμάρωσα. Συμβολίζεις την ίδια τη ζωή και εκφράζεις τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος και που τον οδηγεί εκεί που πρέπει και του αξίζει. Είσαι Μοναδικός. Είσαι ο Ολυμπιονίκης μας. Σε ευχαριστώ γι΄ αυτά που μας χάρισες ».

Η τιμή για το Σχολείο μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, επειδή η πρόσκληση που του απευθύναμε, έγινε αμέσως δεκτή, παρά το βεβαρυμένο, από πλευράς έλλειψης χρόνου πρόγραμμα του.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα της Ανακύκλωσης του Γυμνασίου Ξυλαγανής αποφάσισε να διαθέτει τα έσοδα από την Ανακύκλωση στο Σύλλογο « Περπατώ » με την επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη του Συλλόγου και να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών ικανοποίησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του : «Ευχαριστούμε για τη διάθεση των εσόδων από την ανακύκλωση στο Σύλλογό μας, αλλά συγχρόνως συγχαίρουμε τους μαθητές για την ευαισθησία τους για την προστασία του περιβάλλοντος…»

Απευθύνθηκε στους μαθητές μιλώντας απλά και οικεία για τα μελλοντικά του σχέδια. Επιθυμία του είναι να συνεχίσει τις σπουδές του στην ιατρική και να δημιουργήσει ένα κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Όσο δε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τόνισε ότι θα συμμετάσχει συνεχίζοντας τις προπονήσεις και την άθληση που γι΄ αυτόν αποτελούν τρόπο ζωής.

Ο κ. Ταξιλδάρης συνεχάρη τη μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Καμαλιάν Άννα για το Β΄ βραβείο ζωγραφικής, με αφορμή τη συμμετοχή της στον πανελλαδικό διαγωνισμό, επ’ ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, την 3η Δεκεμβρίου 2003 . Η μαθήτρια τον ευχαρίστησε και δέχθηκε να είναι η πρώτη εθελόντρια του Σχολείου μας στο Σύλλογο, με την προοπτική να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι .

Οι μαθητές στο τέλος της εκδήλωσης τον περικύκλωσαν ενθουσιασμένοι, για να τον ευχαριστήσουν, να πάρουν ένα αυτόγραφο ή να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

« Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα τη συνάντησή μας μ’ αυτόν τον Παραολυμπιονίκη τελείως διαφορετική …..ίσως πιο τυπική! Ωστόσο, με ευχαρίστησε αφάνταστα το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός μου προξένησε συναισθήματα που δεν περίμενα να νιώσω κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Πάνω απ’ όλα θαυμασμό, δέος αλλά και χαρά και περηφάνεια που υπάρχουν άνθρωποι τόσο δυνατοί και γεμάτοι από ζωή σ’ αυτόν τον τόπο…» εξομολογήθηκε μια μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου.

Αλλά και όλοι οι μαθητές, καταγράφοντας τις εντυπώσεις τους και τα συναισθήματά τους από τη συνάντηση αυτή, εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θερμά και συγκινητικά λόγια. Οι σκέψεις αυτές των μαθητών στάλθηκαν στο Σύλλογο «Περπατώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.