«Ο Αη Βασιλης αργησε μια μερα 5»: 6 ημερες προσφορας και διασκεδασης

Βραδιά καραόκε, μουσικής, θεάτρου, γευσιγνωσίας αλλά και αθλητικές αναμετρήσεις είχε το πρόγραμμα της εθελοντικής δράσης Κομοτηναίων στις πέντε πρώτες ημέρες υλοποίησής της

Έκτη μέρα η σημερινή, της φετινής 5ης Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» και ήδη οι σάκοι του Άη Βασίλη καταφθάνουν στις αποθήκες του Δήμου Κομοτηνής γεμάτοι τρόφιμα που θα δοθούν στις οικογένειες της πόλης που έχουν την ανάγκη μας.
 

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί και την πιο «γεμάτη» από άποψη εκδηλώσεων, καθώς τις πόρτες τους θα ανοίξουν για την ενίσχυση της δράσης η Λέσχη Κομοτηναίων, με την παιδική χορωδία και την χορωδία ενηλίκων του θρακικού Ωδείου, το Ωδείο του Μενέλαου Συκάκη, οι μαθητές του οποίου θα παίξουν για τον Άη Βασίλη, το Μαρμελάδα Wine Bar που θα υποδεχτεί στην μουσική του σκηνή την Alexandra McKay και τον Κώστα Μάγειρα, τα FloCafe τα οποία θα φιλοξενήσουν τα μελη και τους φίλους του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών, το Βαρόσι Art Cafe που πραγματοποιεί Disco Party με τον Dj Χρήστο Σαλίκα στα decks, το Αλάβαστρον με το Red Party αλλά και το Valhalla όπου θα παίξουν αποκλειστικά για τον Αη Βασίλη οι Κομοτηναίοι Sentinel.
 

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε ημερών της δράσης, διοργανώθηκαν ήδη πλειάδα εκδηλώσεων από τους συμμετέχοντες φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις, που είδαν τους σάκους του Άη Βασίλη να γεμίζουν χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, ενώ η πρωτοβουλία του «αργοπορημένου» Αη Βασίλη αποτέλεσε και ευκαιρία διασκέδασης για πολλούς εξ αυτών, καθώς από τις εκδηλώσεις δεν έλειπε η βραδιά καραόκε, μουσικά live, βραδιές χορού ακόμα και βραδιές γευσιγνωσίας.
 

Πέραν της μεγαλύτερης έως τώρα τουλάχιστον διοργάνωσης της φετινής δράσης που δεν ήταν άλλη από τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των εκπροσώπων των καφέ της πόλης και της ΑΕ Κομοτηνής, όπου συγκεντρώθηκαν 506 κιλά τροφίμων, οι «διαγωνιζόμενες» ομάδες αλλά και το σύνολο των συμμετεχόντων
 

Συγκεκριμένα η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα της δράσης με το “ Santa-oke Party” που διοργάνωσε στο State Cafe η Κεντρική ακαδημία πολεμικών τεχνών «ΔΙΑΣ-BUDO ACADEMY», το live των Ξανθιωτών Underhill West στο Rock Bar Journey, με «οικοδεσπότη» τον Σύλλογο Γυμναστηριούχων «Οι Διόσκουροι», καθώς και τα “Cabaret – One man show” με τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη και “Live for charity” με τη Μαρία Μουρατίδου και τον Γιάννη Κουλαουζίδη, που πραγματοποιήθηκαν στην Λέσχη Κομοτηναίων.
 

Η Κυριακή ξεκίνησε και συνεχίστηκε γευστικά για τον «αργοπορημένο» Άη Βασίλη, καθώς το Παντοπωλείο «Στο Ρολόι» προσέφερε όλη την ημέρα τον μεζέ του Άη Βασίλη, ενώ οι On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής έκαναν αυτό που φανερώνει και το όνομά τους, Santa…on bike στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Ακολούθησε η «μονομαχία» “Zumbathon vs Ballet vs Oriental” με τις Ντίνα και Νάνσυ Δημητριάδου, Ιωάννα Κορακοπούλου και Δήμητρα Ντίνα στην Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ το καφενείο «Το Μασάλι» αφιέρωσε το καθιερωμένο ρεμπέτικο μεσημεριανό του live επίσης στον Άη Βασίλη.
 

Η Δευτέρα ήταν η ημέρα με το δυνατότερο ξεκίνημα μιας το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο προαναφερόμενος μπασκετικός αγώνας, με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησαν στιγμές χαλάρωσης στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ» όπου προβλήθηκε ταινία αλλά και το live των κ.κ. Νίκου Βερβερίδη, Άγγελου Φάμελου και Γιάννη Κούτσικα στο Rock Bar Journey.
 

Σε ηπιότερους αλλά αντίστοιχα δυναμικούς ρυθμούς η Τρίτη, με επιλογές τόσο για τους φίλους της παράδοσης και του ρεμπέτικου, στο καφενείο «Το Μασάλι» όσο και για τους χορευταράδες της πόλης και φίλους της λάτιν μουσικής, που «ξεδίπλωσαν» το ταλέντο τους στο Latin Santa Party της Σχολής Χορού “Let’s Dance” και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Alma Libre”.
 
H ομάδα της πόλης μας, ο Πανθρακικός, δηλώνει και φέτος παρών στην εθελοντική δράση του Άη Βασίλη, κάνοντας την αρχή με τον χθεσινό αγώνα του απέναντι στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα, όπου φιλοξένησε τους σάκους του Αη Βασίλη στο Εθνικό Στάδιο της Κομοτηνής, ενώ οι μικροί μας συμπολίτες έκαναν και φέτος την έκπληξη με την Δημοπρασία έργων ζωγραφικής των μαθητών της κ. Βαρβάρας Τσίτσιρα που πραγματοποιήθηκε χθες στην Λέσχη Κομοτηναίων. Παράλληλα οι On Bikes ποδηλάτες Κομοτηνής «πάρκαραν» για λίγο τα ποδήλατά τους και έκοψαν την βασιλόπιτά τους στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ» γεμίζοντας ταυτόχρονα και τον σάκο του Άη Βασίλη.
 

Παράλληλα με τις προγραμματισμένες αυτές εκδηλώσεις, οι σάκοι του Άη Βασίλη βρίσκονται τοποθετημένοι σε περισσότερα από 90 σημεία σε όλη την πόλη και γεμίζουν καθημερινά από όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν από το υστέρημά τους.
 
Οι εναπομείνασες ημέρες της δράσης προβλέπονται εξίσου δυναμικές, αλλά και ενδιαφέρουσες σε επίπεδο εκδηλώσεων και συμμετοχών, ενώ πολλές εκπλήξεις αναμένονται και στην τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.