«Ο αγωνας του συνδυασμου μας θα εξακολουθησει αμειωτος»

Σε πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των αιτιών που οδήγησαν στην ήττα του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών» προχώρησε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο υποψήφιος νομάρχης Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός θα μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

«Τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών Εκλογών στη Δ.Ν.Α. Δράμας-Καβάλας –Ξάνθης καταγράφουν μια σαφή υπεροχή υπέρ του συνδυασμού «Αναγέννηση». Οι αιτίες και οι αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα αυτό, είναι σ’ όλους γνωστές και αντιληπτές», τονίζοντας ότι παρ’ όλα αυτά δώσαμε ένα αγώνα με αφοσίωση και πάθος. «Προσωπικά σ’ αυτόν τον πολύμηνο αγώνα έδωσα το σύνολο των ψυχικών, πνευματικών και σωματικών μου δυνάμεων. Έδωσα την ψυχή μου. Κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι αναντίστοιχο αυτού του αγώνα.

Στη διάρκειά του αντιμετωπίσαμε ακραίες εθνικιστικές αντιδράσεις, διχαστικά διλήμματα και φοβικά σύνδρομα, που δεν είχαν προηγούμενο. Παλέψαμε όσοι πιστέψαμε βαθιά σ’ αυτόν τον αγώνα, για να τα ξεπεράσουμε».


Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι το δικό τους εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο σε σύγκριση με υποψηφίους σε άλλους νομούς, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης. «Αν το εκλογικό αποτέλεσμα το κρίνουν αρνητικό, αναλαμβάνω την πατρότητα της ήττας. Αν το δει κανείς ως υψηλό με βάση τις δυσκολίες που υπήρξαν, αυτό πιστώνεται στον αγώνα και των 33 υποψηφίων του συνδυασμού μας».

Ο αγώνας για την «κοινωνία των πολιτών» συνεχίζεται, σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή. «Ο αγώνας απ’ όλα τα στελέχη του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών», βασισμένος στις ιδέες και στις αρχές μας, θα εξακολουθήσει αμείωτος και με το ίδιο πάθος καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας που ακολουθεί από τη θέση της αντιπολίτευσης».

Στο νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο συνδυασμός «Υπερνομαρχία Πολιτών» εκπροσωπείται με 9 συμβούλους. Όπως τόνισε ο κ. Παπουτσής, ο συνδυασμός θα είναι χρήσιμος για τον τόπο και από τη θέση της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διατηρήσουν την επικοινωνία με τον κόσμο για το καλό του τόπου. «Η αντιπολίτευσή μας θα είναι σημαντική και δεν θα περάσει απαρατήρητη».

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους στενούς πολιτικούς του συνεργάτες που στάθηκαν στο πλευρό του «με αφοσίωση και με στήριξαν σ’ όλο αυτόν τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις», τους εκλογικούς αντιπροσώπους του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών», που «στήριξαν την εκλογική διαδικασία στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα», τους χιλιάδες πολίτες των Νομών Καβάλας-Δράμας – Ξάνθης, που «μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και πίστεψαν σε μας. Ευχαριστώ επίσης όσους πολίτες δε μας ψήφισαν, αλλά είχαν την δημοκρατική ευαισθησία να μας ακούσουν. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε στους μελλοντικούς αγώνες που ακολουθούν».

Επίσης, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τους τριάντα τρεις Υποψήφιους Νομαρχιακούς Συμβούλους του Συνδυασμού που «με παρρησία πίστη και αφοσίωση πίστεψαν στον αγώνα μας και πάλεψαν μ’ έναν ανεπανάληπτο και συγκινητικό τρόπο για την νίκη του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία πολιτών», όπως και τους συνυποψηφίους μου Γκιούλ Μπεγιάζ Καρα Χασάν, Καραλίδη Φώτη και Κορυφίδη Χριστόφορο.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους προς το πρόσωπό του «τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Παπανδρέου, την λοιπή ηγεσία του κινήματος και όλη την οργανωμένη έκφραση και την πλατιά κοινωνική βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σ’ αυτό τον ιδιαίτερα δύσκολο και μακρύ πολιτικό Μαραθώνιο αγώνα. Ελπίζω ότι δεν τους διέψευσα».

Μαρία Παπαδόπουλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.