Ο Αδωνης Γεωργιαδης στη δευτερη επισκεψη του στην Κομοτηνη

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα γίνουν εκλογές»-«Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως βουλευτής Ροδόπης, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος Κυριακής»-«Όσο μένει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία, τόσο παθαίνει ζημιά η Ελλάδα»

Ένα σύντομο πέρασμα από την Κομοτηνή, για δεύτερη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, έκανε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής και ένας από τους τέσσερις υποψήφιους, κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Συνοδευόμενος από συνεργάτες, αλλά και από την σύζυγό του, κ. Ευγενία Μανωλίδου, ο κ. Γεωργιάδης έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι στο καφέ Away, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε προγραμματιστεί η ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού έκανε μια σύντομη τοποθέτηση, περιγράφοντας τις θέσεις του ως υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των θαμώνων, προκειμένου να του θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις. Μετά από τις δύο πρώτες ερωτήσεις, διαφάνηκε ότι ο χώρος δεν προσφερόταν για διαδραστική επικοινωνία με όλους τους θαμώνες, καθώς ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε άνευ μικροφώνου και όσοι κάθονταν περιμετρικά του καφέ δεν μπορούσαν να τον ακούσουν.

Έτσι, μετά από πρωτοβουλία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, παρακάμφθηκε το πρωτόκολλο της διαδικασίας και ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες με όσους ήθελαν να διατυπώσουν κάποιο ερώτημα. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που δεν ήταν μεγαλύτερο από τρία τέταρτα της ώρας, η κ. Μανωλίδου παρακολουθούσε διακριτικά τον σύζυγό της, ενώ συχνά επιχειρούσε να αποθανατίσει με το κινητό της τα όσα διαμείβονταν.


 
Στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόθεσή του να προωθήσει, μέσω κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, την επίλυση προβλημάτων της περιοχής μας, κάνοντας λόγο για ηθική του υποχρέωση έναντι του νομού μας «ελλείψει βουλευτού από την χριστιανική πλευρά αυτήν την περίοδο». «Έχω κάνει ήδη σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων για τη Ροδόπη», τόνισε, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη για τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βουλευτής Ροδόπης, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Με την ευκαιρία δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί δίχως προβλήματα. «Το τεστ από ό,τι μαθαίνω-με κάποια μικρά προβλήματα-σε γενικές γραμμές πήγε καλά», παρατήρησε, «άρα προχωράει η διαδικασία και την άλλη Κυριακή θα έχουμε εκλογές». Κληθείς να σχολιάσει την απρόοπτη εξέλιξη, που ανέκυψε με την προσφυγή της εταιρείας «Έξυπνα Συστήματα» κατά της επιλογής της VODAFONE για τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας μεν ότι δε θέλει να προκαταβάλει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί, εξέφρασε ωστόσο την πίστη ότι θα τεθεί ζήτημα νέας αναβολής της διαδικασίας. «Είμαι αισιόδοξος καταρχάς ότι αυτή τη φορά θα γίνουν εκλογές», υπογράμμισε, «και για τα υπόλοιπα θα τα δούμε».

Αναγνωρίζοντας ότι η πρώτη παράταση κούρασε και απογοήτευσε τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και παρατηρώντας ότι η 20η Δεκεμβρίου έχει το μειονέκτημα ως προς την προσέλευση ψηφοφόρων ότι θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, έσπευσε αντί τούτων να διακρίνει ως θετικό αντιστάθμισμα το γεγονός ότι «έχει γίνει πιο πολιτική η διαδικασία, γιατί έχει προκύψει και το θέμα της κυβερνητικής κρίσης και της στάσης της Νέας Δημοκρατίας έναντι του κ. Τσίπρα». «Αυτό δημιουργεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις θέσεις ενός εκάστου ημών έναντι αυτού του θέματος», συμπλήρωσε.

Τελος, η γενική εικόνα για την έως τώρα στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης είναι, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ότι «δεν κάνει ακόμα σκληρή αντιπολίτευση». «Δε θέλω να το χρεώσω στην απερχόμενη ηγεσία», σημείωσε, παρατηρώντας ότι «μπορεί να ήταν λόγω της εσωκομματικής μας διαδικασίας, επειδή ήταν οι πρώτες μέρες μιας καινούργιας κυβέρνησης…». «Πολλά παίζουν ρόλο», προσέθεσε, «όμως σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανασυνταχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε τον κ. Τσίπρα γρήγορα». «Όσο μένει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία», επισήμανε εμφατικά, «τόσο παθαίνει ζημιά η Ελλάδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.