Ο 19χρονος Κομοτηναιος Οσμαν Σερχαν θα εκπροσωπησει την Κομοτηνη στο Παγκοσμιο OPEN Ζιου Ζιτσου

«Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω την Κομοτηνή»

Ο 19χρονος Κομοτηναίος Καρατέκα Οσμάν Σερχάν ή αλλιώς SERK (Strong, Expert, Rare, Karateka) όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και συναθλητές του, ο οποίος προπονείται στην Ακαδημία BUDO ACADEMY FIGHTERS με προπονητή τον κ. Πάρη Μαρινέλη, δηλώνει έτοιμος για να εκπροσωπήσει την περιοχή μας στο INTERNATIONAL JU JITSU OPEN, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διήμερο, 3 και 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ολυμπιακό «παλαιστήριο» που είχαν πραγματοποιηθεί και οι ολυμπιακοί αγώνες Τζούντο και Ταε Κβο Ντο το 2004.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκίνησε το 2010 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο 19χρονος Οσχάν Σερχάν της Ακαδημίας BUDO ACADEMY FIGHTERS και του Πανθρακικού Συλλόγου Ζίου Ζίτσου, θα εκπροσωπήσει την περιοχή μας για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση. 

Οσχάν Σερχάν «Ο πρωταθλητισμός είναι μια μεγάλη υπόθεση για μένα» 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει τους συναθλητές του, αλλά και το σύνολο όσων τον έχουν βοηθήσει στην προετοιμασία του, καθώς και την οικογένειά του, που όπως επισήμανε «είναι η αιτία όλων των επιτυχιών μου». Ξεχωριστή μνεία έκανε και στον προπονητή του κ. Μαρινέλη, χωρίς τη βοήθεια του οποίου όπως τόνισε δεν θα ήταν εύκολο «να κατακτήσω όλα όσα έχω καταφέρει έως τώρα» αλλά και τον χορηγό του την εταιρεία “Samurai Security Hellas ” που έκανε πραγματικότητα τη συμμετοχή του, καλύπτοντας τα έξοδά του.
«Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω την Κομοτηνή για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, στην κατηγορία +18 ετών» τόνισε ο ίδιο υπογραμμίζοντας πως ενώ η κατηγορία του είναι οι έφηβοι -21 ετών, ο ίδιος θα αγωνιστεί στην αντρική κατηγορία, που δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

«Ο πρωταθλητισμός είναι μια μεγάλη υπόθεση για μένα» συνέχισε «αφού χρειάζεται να θυσιάσεις πολλά πράγματα από τη καθημερινότητα σου, αλλά παράλληλα σου μαθαίνει το ήθος και πολλές από τις αξίες της ζωής. Στη προπόνηση προσπαθώ κάθε φόρα να ξεπερνώ τα όρια μου, για να πετύχω στον αγώνα. Βλέπω μόνο το στόχο μου και τίποτα άλλο».
 
Ο πρωταθλητισμός όπως εξήγησε ο ίδιος απαιτεί συγκέντρωση, αυστηρό πρόγραμμα, πειθαρχία, πίεση – ψυχολογική και σωματική – ένταση, χαρά, στενοχώρια, αναγνώριση, γιατί όπως επεσήμανε «αν όλα αυτά πάνε καλά, γίνεσαι νικητής, του εαυτού σου και του αντιπάλου σου και μετά ακολουθεί η αναγνώριση».
 
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του στην εν λόγω διοργάνωση, υπογραμμίζοντας πως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κατά την προετοιμασία του, ενώ τόνισε πως ανεξαρτήτως της θέσης, «η συμμετοχή μου αποτελεί ένα καλό τεστ για να διαπιστώσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και να βελτιώσω ακόμα περισσότερο την τεχνική μου, αλλά και τη φυσική μου κατάσταση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.