Ντ. Μπακογιαννη: «Στοχος μας να μην μπουμε και εμεις στη λογικη ευχολογιων για τη Θρακη»

Οι δηλώσεις της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη με το πέρας της σύσκεψης στην Περιφέρεια

Τον ρεαλισμό μακριά από ευχολόγια που κατά καιρούς διατυπώνονται για τη Θράκη προέταξε ως έναν από τους κύριους στόχους της Διακομματικής Επιτροπής,  η πρόεδρος της, κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της από την Κομοτηνή μετά το πέρας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφερείας ΑΜΘ.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε αρχικά για το περιεχόμενο της σύσκεψης στην περιφέρεια πως «ήδη από την κάθοδο του Περιφερειάρχη στην Αθήνα η επιτροπή είχε πάρει το μήνυμα ότι ένας από τους βασικούς στόχους που έχουμε είναι η υλοποίηση των δύο μεγάλων αρδευτικών έργων τα οποία έχουμε στην περιοχή». Βεβαίως παραδέχθηκε η ίδια «αυτά τα έργα έχουν ένα πολύ μεγάλο κόστος και για να μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε θα πρέπει να έχουμε τα τελικά στοιχεία που θα μας φέρει η περιφέρεια ώστε να δούμε από πού και πώς θα μπορούν αυτά τα έργα να χρηματοδοτηθούν, έτσι ώστε όταν η Επιτροπή θα τα προτείνει να είναι και βεβαία ότι θα έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης για να μην μπούμε και εμείς στη λογική που έχουν μπει δυστυχώς αρκετές φορές παλαιότεροι με ευχολόγια για τη Θράκη τα οποία δεν γίνονται πραγματικότητα».

«Η δέσμευση» ξεκαθάρισε η κ. Μπακογιάννη «είναι ότι πριν υπάρξει πόρισμα στο οποίο θα αξιολογούνται οι προτάσεις, η επιτροπή θα είναι και απολύτως βεβαία ότι οι προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Ερωτηθείσα για τη σύνθεση της επιτροπής η Πρόεδρος εκμυστηρεύθηκε πως «έχω την καλύτερη άποψη για τα μέλη της επιτροπής. Θεωρώ ότι τα κόμματα έβαλαν στην επιτροπή εξαιρετικούς συναδέλφους. Όλα τα κόμματα» ενώ αναφορικά με τους στόχους της επιτροπής η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «η πρόθεσή μας -και το εξαγγείλαμε από την αρχή- είναι να κάνουμε μια επιτροπή η οποία θα καταλήξει σε ένα υπόμνημα το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο και άρα όταν προτείνουμε κάτι θα ξέρουμε και από πού μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Η πρόεδρος της Επιτροπής δεν απέφυγε να απαντήσει και στις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για τη μη συμπερίληψη της Ανατολικής Μακεδονίας επισημαίνοντας πως «το σχέδιο της περιφέρειας είναι ενιαίο. Δεν θα υπάρξει καμμία απολύτως εξαίρεση στην περιφέρεια και αλίμονο αν υπήρχε. Είναι μια ενιαία περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης είναι περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άρα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα όλης της περιφέρειας. Από εκεί και πέρα θα συναντήσω και τους προέδρους των επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας σήμερα για να ακούσουμε και τις δικές τους απόψεις. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να διαμαρτύρονται. Πάντοτε έχει μια ιδιαιτερότητα η Θράκη. Όλοι το γνωρίζουμε και ας μην κάνουμε ειρμούς».

Οι δηλώσεις της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.