Νοτιας και υγρασια προκαλεσαν τις διακοπες ρευματος στη Ροδοπη

«Έπεσαν» στοιχεία του συστήματος που εξυπηρετούν μεγάλο τμήμα γραμμής

Διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε πολλές περιοχές της Ροδόπης, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο διανομής, τα οποία αποδίδονται στην επιβάρυνσή του από την έντονη υγρασία των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες που έπληξαν την περιοχή μας.
 
Αυτό τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» η Διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής κ. Γεωργία Ανδρέου, που σημείωσε πως μέχρι τη Δευτέρα όλα τα προβλήματα που υπήρχαν σε κατοικημένες περιοχές είχαν αποκατασταθεί.
 
Τα προβλήματα, σημείωσε οφείλονταν στον νοτιά, ο οποίος πάντα δημιουργεί θέματα σε συνδυασμό με την υγρασία. Μάλιστα οι βλάβες που υπήρχαν στο επαρχιακό δίκτυο προκάλεσαν προβλήματα και στους μετασχηματιστές, που «έπεφταν» προκαλώντας τις γενικευμένες διακοπές ρεύματος.
 
«Οι βλάβες γινόταν σε στοιχεία του συστήματος από τους οποίους εξαρτάται μεγάλο τμήμα γραμμής και πολλοί πελάτες» σημείωσε, για αυτό και 2-3 γενικές βλάβες προκάλεσαν πρόβλημα σε αρκετό κόσμο.
 
Πάντως οι βορεινοί άνεμοι που αναμένονται μαζί με την μείωση της υγρασίας το επόμενο διάστημα, ελπίζουν πως θα ανακουφίσουν το σύστημα και οι διακοπές δεν θα επαναληφθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.