Νωριτερα ξεκινουν φετος οι αιτησεις για δωρεαν φοιτηση στους παιδικους σταθμους

Έτοιμο το ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής να λύσει απορίες για την ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς

Ξεκινούν οι εγγραφές- επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής για την σχολική χρονιά 2017-2018, που φιλοξενούν κάθε χρόνο περίπου 650 παιδιά, την ώρα που το Κέντρο  Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής (ΚΕΜΕΑ) έχει ξεκινήσει να ασχολείται με τις αιτήσεις για ένταξη παιδιών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς.
 
Η δράση της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και των παιδιών – εφήβων – ατόμων ΑΜΕΑ σε αντίστοιχες δομές.
 
Η σχετική πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του Μαΐου, για αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο οι γονείς να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους, μιας και στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν.
 
Στην Κομοτηνή είχαμε περίπου 300 ωφελούμενους στο πρόγραμμα πέρυσι, και ο ίδιος αριθμός αναμένεται να κάνει αιτήσεις και φέτος, για αυτό και οι υπηρεσίες του ΚΕΜΕΑ, ακόμα και πριν να ανοίξει το μέτρο, θα είναι διαθέσιμες.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Γκαράνης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ρωτούν για τις απαιτήσεις της δράσης τόσο στα γραφεία του ΚΕΜΕΑ στο Πολυλειτουργικό, και στο τηλέφωνο 2531023175, όσο και στους παιδικούς σταθμούς.
 
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς  θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα εξής δικαιολογητικά:
 

  • την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).
  • το προσωπικό τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους, στοιχεία που είναι απαραίτητα για  να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

 
Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr). Εκεί μπορούν να διαβάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση. 

22 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις επανεγγραφής-εγγραφής νηπίων 

Να θυμίσουμε ότι οι αιτήσεις επανεγγραφής-εγγραφής νηπίων για το σχολικό έτος 2017 – 2018, θα γίνονται από τις 22 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου, με τις αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις νέες εγγραφές και επανεγγραφές να υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό της 1ης επιλογής του γονέα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να παραλαμβάνονται από τις Προϊσταμένες των Παιδικών Σταθμών από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.(μετά από επικοινωνία με τον Παιδικό Σταθμό).
 
Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια που γεννήθηκαν από 01-01- 2013, έως 30-3- 2015, και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δύναται να φιλοξενούν και προνήπια, με απαραίτητη προϋπόθεση το παιδί κατά την ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2017 να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 2 ½ ετών και να αυτοεξυπηρετείται.
 
Η επιλογή των νηπίων εγκρίνεται με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου κατόπιν σχετικής έκθεσης που υποβάλλει η ειδική επιτροπή επιλογής νηπίων, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρόλο που να σημειωθεί πως αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και πέρυσι, όσα νήπια έκαναν αίτηση μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, ενώ φέτος τα δίδακτρα για όσους πληρώνουν θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.
 
Παράλληλα φέτος από τις 15-19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν open days στις εν λόγω δομές του Δήμου, ώστε οι γονείς να μπορούν να επισκεφτούν τους παιδικούς σταθμούς και να μάθουν πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα τους και να λύνουν απορίες που μπορεί να έχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.