Νωριτερα απο περυσι, αλλα με τις ιδιες τιμες εκκινησης οι δημοπρασιες της παραλιακης ζωνης του Φαναριου απο την ΕΤΑΔ

Εν αναμονή εξελίξεων για το κάμπινγκ Φαναρίου - Αίτημα για ειδικό πακέτο τιμών στους κατασκηνωτές κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Φαναρίου - Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την διαγωνιστική διαδικασία, διαφορετικά θα πράξουμε αναλόγως»

Συνεπής στη δέσμευσή του για την άμεση προκήρυξη  των διαγωνισμών για την αξιοποίηση  της παραλίας του Φαναρίου, ήταν ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Γιώργος Τερζάκης, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, δεσμεύτηκε για την προκήρυξη των διαγωνισμών εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
 
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΕΤΑΔ, οι προκηρύξεις τεσσάρων συνολικά διαγωνισμών που αφορούν στην περιοχή του Φαναρίου και πιο συγκεκριμένα στη δημοπράτηση:
 
Α) Τεσσάρων θέσεων για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών και τεσσάρων θέσεων για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην ανατολική παραλία Φαναρίου με προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα (τιμή εκκίνησης) 20.000 ευρώ, για κάθε θέση. (Α΄ Διαγωνισμός)
 
Β) Δύο κτιρίων αναψυκτηρίων (πρώην κτίριο στρατού και πρώην «Ακρογιάλι») με τις αντίστοιχες θέσεις για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων με προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ύψους τουλάχιστον 2.084,00 ευρώ (τιμή εκκίνησης), (Β΄ Διαγωνισμός)
 
Γ) Έκτασης 24.480,00 τ.μ. μετά του έμπροσθεν αυτού αιγιαλού στη δυτική πλευρά του ακινήτου Φαναρίου για την τοποθέτηση καντίνας και την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, με προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ύψους τουλάχιστον 4.167,00 ευρώ (τιμή εκκίνησης),(Γ΄ Διαγωνισμός)
 
Δ) Μίας Θέσης 50 τ.μ. για λειτουργία επιχείρησης εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής στην ανατολική πλευρά Φαναρίου, με προτεινόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ύψους τουλάχιστον 125,00 ευρώ (τιμή εκκίνησης), (Δ΄ Διαγωνισμός)
 
Οι Διαγωνισμοί αναμένεται να διεξαχθούν στις 24 Μαΐου, ενώ  η διάρκεια των μισθώσεων που θα συναφθούν ορίστηκε στα 4 χρόνια, έως δηλαδή την  31.10.2021, με μονομερές δικαίωμα της ΕΤΑΔ να παρατείνει τη διάρκεια για 2 έτη από τη λήξη της αρχικής μίσθωσης.

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Κάναμε αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε» 

Σχολιάζοντας τις «θετικές», όπως τις χαρακτήρισε, εξελίξεις αυτές, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, στάθηκε στις πιέσεις, οι οποίες ασκήθηκαν από πλευράς του Δήμου το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες στέφθηκαν από επιτυχία, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι «ο κ.Τερζάκης παρέμεινε συνεπής στις υποσχέσεις του για την άμεση δημοπράτηση των εκτάσεων αυτών».
 
«Ως Δήμο Κομοτηνής, μας ανησυχούσε πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση αυτών των εκτάσεων και από την ΕΤΑΔ και από το Υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρηθήκαμε και πιέσαμε εντόνως όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς ήταν αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να διαχειριστεί η ΕΤΑΔ διαφορετικά αυτές τις εκτάσεις, να τις αξιοποιήσει μέσω των δημοπρασιών και ελπίζουμε να δούμε ανάπτυξη και δραστηριότητα στην περιοχή» τόνισε, ευχόμενη στις 24 Μαΐου ημερομηνία δηλαδή των διαγωνισμών θα υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο, ούτως ώστε να προκύψουν θετικές εξελίξεις, για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων σημείων και της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου που είναι το ζητούμενο».
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τις τιμές εκκίνησης των διαγωνισμών, οι οποίες παρέμειναν στα περσινά επίπεδα,  γεγονός που πέρυσι είχε λειτουργήσει «αποθαρρυντικά» για τους ενδιαφερόμενους για τις εκτάσεις επιχειρηματίες, η κ. Στογιαννίδου υπογράμμισε πως «τόσο ο κύριος δήμαρχος όσο και εγώ καταστήσαμε σαφές στον κ.Τερζάκη ότι ο λόγος για τον οποίο οι περσινές δημοπρασίες δεν προχώρησαν  – πλην μίας θέσεως, που από πέρυσι έχουμε τον ανάδοχο – ήταν καθαρά και μόνο η τιμή εκκίνησης. Ο ίδιος μας απάντησε, λέγοντας ότι θα γινόταν μία προσπάθεια τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα κριτήρια συμμετοχής, να είναι λίγο πιο ελαστικά, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι συμμετέχοντες, δηλώνοντας σε ό,τι αφορά την τιμή ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί και ότι δεν του είναι εύκολο να μειώσει τις τιμές εκκίνησης για λόγους οικονομικούς-διαχειριστικούς κ.α., ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για τις εκτάσεις αυτές και επομένως δεν θεωρεί απαγορευτικές τις συγκεκριμένες τιμές. Εμείς επισημάναμε ότι κατά την άποψή μας οι τιμές εκκίνησης θα πρέπει να είναι χαμηλότερες, ωστόσο είναι κάτι το οποίο δυστυχώς δεν το αποφασίζει ο δήμος Κομοτηνής σε αντίθεση με άλλες δημοπρασίες και διαγωνιστικές διαδικασίες του παρελθόντος».
 
Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε η ίδια «κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε λίγες ημέρες θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι, αν οι τιμές αυτές θα κριθούν απαγορευτικές ή όχι από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, και αναλόγως θα πράξουμε σε συνεργασία πάντα με την ΕΤΑΔ». 

Απαραίτητη η αναβάθμιση του κάμπινγκ – Αίτημα από πλευράς δήμου για ειδικό πακέτο τιμών κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Φαναρίου 

Η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού δήλωσε επίσης τη σύμφωνη γνώμη της με τα όσα κατέθεσαν και στον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ για σχετικού υπομνήματος τα μέλη του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου Ροδόπης, στο οποίο καταγράφουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάμπινγκ, κάνει τις δικές του προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξή του, σκιαγραφώντας παράλληλα μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας έως τώρα εκ μέρους των ιθυνόντων.
 
«Οι κατασκηνωτές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση του κάμπινγκ έχουν δίκιο, γιατί πράγματι, πρέπει να αναβαθμιστούν οι υποδομές του» σημείωσε η ίδια επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής». Η ίδια επεσήμανε πως και το ζήτημα του κάμπινγκ Φαναρίου απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνάντησης με τον κ.Τερζάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε επίσης  ότι και για το κάμπινγκ θα υπάρξει διαδικασία προκειμένου να προκηρυχτεί και να δημοπρατηθεί.
 
Η κ. Στογιαννίδου παίρνοντας αφορμή από τα όσα αναφέρουν στο σχετικό υπόμνημα ο Σύλλογος Κατασκηνωτών αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τιμών στο κάμπινγκ Φαναρίου, τονίζοντας επισημάνθηκε πολλάκις στον κ.Τερζάκη, ενώ έκανε γνωστό πως θετική ήταν και η απόκρισή του για τη θέσπιση ενός ανταγωνιστικού πακέτου, για νέους και φοιτητές, το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, ημερομηνίες υλοποίησης δηλαδή του 2ου Φεστιβάλ Φαναρίου, ούτως ώστε «και να αναδειχθεί το κάμπινγκ και να δουλέψει».
 
«Αναμένουμε σύντομα την απάντηση της ΕΤΑΔ σε ό,τι αφορά και αυτό το ζήτημα» σημείωσε η ίδια τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση το κάμπινγκ πρέπει να αναβαθμιστεί, αξιοποιώντας και το ΕΣΠΑ που τρέχει  και για το οποίο ζητήσαμε από την ΕΤΑΔ εμπρόθεσμα όπως πρέπει να υποβάλλει τις προτάσεις της για να μην χαθεί η χρηματοδότηση». «Ήταν σε όλα θετικοί, ωστόσο μένει τώρα όλα αυτά να τα δούμε να γίνονται και στην πράξη» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.