Νοικοκυρεμα στα νομικα προσωπα που συμμετεχει η ΠΑΜΘ

Πολιτική της διοίκησης είναι νοικοκύρεμα και ελαχιστοποίηση των εξόδων, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς

Την πολιτική της Περιφέρειας στο θέμα της συμμετοχής της σε εταιρικό κεφάλαιο νομικών προσώπων παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς,  απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ» κ. Μενέλαου Μαλτέζου.
 
Ο κ. Μαλτέζος με την ερώτησή του ζητούσε να μάθει σε ποια νομικά πρόσωπα συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ, τι ποσά έχουν κατατεθεί στο κεφάλαιο των εταιρειών, ποιες είναι ανά ΠΕ οι εταιρείες και αν υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε και τους περιφερειακούς συμβούλους που είναι τοποθετημένοι και τις αμοιβές τους.
 
Ο κ. Μαλτέζος σημείωσε πως θα έπρεπε να έχει έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός των εταιρειών, τονίζοντας πως επειδή οι πόροι της περιφέρειας είναι πολύ περιορισμένοι, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη διάθεσή τους.
 
Δεν μπορεί να δεσμεύονται πόροι, γιατί όσο παραμένουν αυτά τα νομικά πρόσωπα, γεννούν υποχρεώσεις και αυτές θα κληθεί να καταβάλλει η περιφέρεια, κάνοντας ειδική μνεία στο θέμα της «Εργοανάπτυξης», όπου δημοσιεύματα θέλουν να υπάρχουν προβλήματα με τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
 
Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος αναπλήρωνε τον Περιφερειάρχη που απουσίαζε στην Αθήνα, πολιτική της διοίκησης είναι το νοικοκύρεμα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση των εξόδων.
 
Σε αυτή τη λογική είναι συνυφασμένα τα θέματα των επιχειρήσεων, τα οποία όμως είναι εκτεταμένα, για αυτό και το περιφερειακό συμβούλιο θα απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματά του, τα οποία και θα κοινοποιήσει στους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους.
 
Εδώ να σημειωθεί πάντως πως η συμμετοχή της περιφέρειας σε νομικά πρόσωπα, που ως επί το πλείστον «κληρονόμησε» από τις νομαρχίες, είναι σχετικά λίγες μιας και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις εκκαθάρισης.
 
Χαρακτηριστικά στη Ροδόπη η Περιφέρεια έχει μετοχές στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, στης οποίας μάλιστα την αύξηση κεφαλαίου συμμετέχει, και στην ΔΕΣΜΟΣ, η οποία έχει περιφερειακό ορίζοντα παρόλο που έδρα της είναι η Κομοτηνή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.