No pasaran για το ασφαλιστικο!

Κορυφώνεται σήμερα με την πανελλαδική κινητοποίηση η αντίδραση των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, νοσοκομειακοί γιατροί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απεργούν ζητώντας απόσυρση των προτάσεων για το Ασφαλιστικό.

Συμμετοχή του ΤΕΕ Θράκης στην απεργία

Η Δ/σα Επιτροπή του ΤΕΕ – Θράκης στην σύσκεψη της 10/12/2007 ομόφωνα αποφάσισε την υιοθέτηση των προτάσεων της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για κινητοποιήσεις των Μηχανικών ενάντια στην εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Απασχόλησης κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και τη συγχώνευση του με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, με την συμμετοχή των Μηχανικών της Θράκης στην Πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου 2007 και στην απεργία στις 19 Δεκεμβρίου 2007 επειδή με την προτεινόμενη ενοποίηση όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

• «Αποδομείται με την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ ολοκληρωτικά το ασφαλιστικό μας σύστημα

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα αποδώσουν μόνο έπειτα από ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο

Η οποιαδήποτε λύση επιβάλλεται να δοθεί με αξιοπιστία από την Πολιτεία.

• Είναι ολέθριο να χρησιμοποιείται το Ασφαλιστικό ως πρόσχημα για να κλείσουν μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό.

• Είναι προκλητικό από το Κράτος να αναζητά πόρους, τη στιγμή που χαρίζει υποχρεώσεις και χρέη σε Τράπεζες και ΠΑΕ

• Όλες οι συγχωνεύσεις ταμείων έχουν αποτύχει γιατί το κράτος υπήρξε ασυνεπές στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει.

• Το ΤΣΜΕΔΕ που δεν έχει τίποτα κοινό με το ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών ή Ταμείο των δημοσιογράφων, θα υποκατασταθεί από ένα Ταμείο με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά

• Το θέμα της ενοποίησης αντιμετωπίζεται μόνο επικοινωνιακά με αποτέλεσμα να εντείνει την αναξιοπιστία.

• Η ευρωστία του ΤΣΜΕΔΕ οφείλεται αποκλειστικά στα χαρακτηριστικά του και στους ασφαλισμένους του.

• Καταργείται το καθεστώς εγγυοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ. Οι συντάξεις του θα μείνουν παγωμένες σε όσες περιπτώσεις δεν μειωθούν δραματικά ενώ οι εισφορές δεν τροποποιούνται.

• Η χρήση των αποθεματικών από την ανεξέλεγκτη και αδιαφανή διαχείριση διορισμένων διοικήσεων δεν αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.

• Όλα τα επιχειρήματα του Υπουργού υπέρ της «ενοποίησης», δεν ισχύουν.

• Ο χαρακτηρισμός των υγιών ταμείων ως ευγενή καλλιεργεί διχαστικό κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ακυρώνεται από το ίδιο το Κράτος η όποια θετική εξέλιξη σε ασφαλιστικά ταμεία υπήρξε η μπορεί να υπάρξει.

• Η ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με τους μηχανικούς υλικά λεηλατημένους και ηθικά ταπεινωμένους.

Για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι το ισχυρότερο ασφαλιστικό Ταμείο της Χώρας και συγχρόνως Ταμείο αυτοδύναμο, που προσδιορίζει έναν δικαιότερο τρόπο εισόδου και άσκησης του επαγγέλματος στα μέλη του με:

• Περιουσία που ανέρχεται στο 46% της περιουσίας του ΙΚΑ, ενώ ο αριθμός των ασφαλισμένων του είναι το 5% του συνόλου των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ

• Ποσοστό ετησίου πλεονάσματος ως προς το σύνολο των εσόδων να βρίσκεται στη δεύτερη καλύτερη θέση όλων των ταμείων.

• Ο λόγος της περιουσίας του ως προς το σύνολο των ετησίων εξόδων είναι στην πρώτη καλύτερη θέση.

• Η κρατική συμμετοχή και οι χαρακτηριζόμενοι ως κοινωνικοί πόροι προς το Ταμείο να ανέρχονται μόλις σε 4.000.000 ευρώ σε σύνολο εσόδων 643.225.000 ευρώ (0,62%) σε αντίθεση με τα άλλα προς συγχώνευση Ταμεία.

Συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης στην απεργία

Την Παρασκευή 07/12/07 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης και ομόφωνα απεφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για τις 12/12/07. Η ομοσπονδία όλους τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους να συγκεντρωθούν έξω από τα Γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής στις 12/12/07 και ώρα 11:00 και μαζί με τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί προς τα Γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα.

Η Ομοσπονδία ζητά από τα μέλη της να κλείσουν τα καταστήματα τους την ίδια ημέρα από ώρα 11:00 έως 14:00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της Κυβέρνησης για επαρκή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΑΕ – ΤΣΑ), για τη μη τήρηση των Δεσμεύσεων για κάλυψη των ελλειμμάτων κατά το χρόνο της ενοποίησης των Ταμείων, για την άρνηση ανάληψης δεσμεύσεων για την μη πώληση των περιουσιασκών στοιχείων του Οργανισμού για πληρωμή Συντάξεων.

Απεργούν αύριο και οι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2007.

Η απεργία αρχίζει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου και λήγει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2007.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ αναφερόμενη στις διεκδικήσεις της τονίζει: «ΝΑΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ οποιαδήποτε σκέψη που απειλεί την αυτοτέλεια και την αυτοδιοίκηση των Ταμείων μας, κύριας και επικουρικής ασφάλισης. ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ κάθε σενάριο που επιβουλεύεται τον πόρο του αγγελιοσήμου, δηλαδή της οιονεί εργοδοτικής εισφοράς στο ασφαλιστικό του κλάδου. ΝΑΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας δεκαπενταετίας. ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ στα Ταμεία μας οι εισφορές που οφείλονται και να δοθεί τέλος στην ασυλία εργοδοτών που δεν πληρώνουν αυτά που παρακρατούν από τους εργαζόμενους. ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ οι παροχές και οι υπηρεσίες προς όλους τους ασφαλισμένους. ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι συντάξεις, ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας».

Επιμέλεια: Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.