Νικος Βαργεμιδης: «Να ενισχυθει η φωνη της διεκδικησης ακομα και κατω απο τη μασκα»

Ο Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ για την απαγόρευση των συναθροίσεων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Ύπουλη προσπάθεια να προκαλέσει συνειρμούς στα θύματα της πανδημίας και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου» χρεώνει στον πρωθυπουργό το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, ζητώντας την απόσυρση της σχετική απόφασης, έστω και την τελευταία στιγμή. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ πρότεινε την κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25, στην οποία γίνεται λόγος για «αυταρχική απόφαση», βαθιά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική που όπως επισημαίνουν «μάς οδηγεί σε άλλες εποχές».

Τον χαρακτηρισμό «αυταρχική και αντιδημοκρατική» επανέλαβε κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Νίκος Βαργεμίδης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς της κυβέρνησης της αποτυχίας της στην διαχείριση της πανδημίας.  «Βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό, πως το κύριο μέλημα κάποιων με στόχο να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, είναι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών και η στοχοποίηση των εκδηλώσεων ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να επικρατήσει σιγή ιχθύος και να μην ακούγεται καμία φωνή γύρω από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος» τόνισε ο ίδιος κατηγορώντας την κυβέρνηση για οκτώ μήνες απραξίας ως προς την ορθή προετοιμασία απέναντι στο κορωνοϊό.

«Η κυβέρνηση αρκέστηκε σε μπαλώματα και επικοινωνιακούςχειρισμούς με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα αυτά που βιώνουμε, ενώ την ίδια ώρα φέρνει νομοσχέδια που καταργούν το 8ωρο, ιδιωτικοποιούν την ασφάλιση, θέτουν περιορισμούς στην συνδικαλιστική δράση κ.ο.κ.» συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας πως τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

«Το ζήτημα των ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της εξασφάλισης της υγείας έχουν μπει στον Προκρούστη, προς όφελος της διατήρησης της κερδοφορίας των ομίλων και φυσικά αυτό που ενοχλεί είναι τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, γι’ αυτό και θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «εμείς σαν ΚΚΕ αποδείξαμε όλη αυτή την περίοδο και με τη δράση μας, προσαρμοσμένη στην συνθήκες της πανδημίας, ότι μέχρι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Για μας το Πολυτεχνείο ήταν και είναι ημέρα διεκδίκησης και ανάτασης του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων κτλ. και στην βάση αυτή καλούμαι τη κυβέρνηση να πάρει έστω και την τελευταία στιγμή την απόφαση αυτή πίσω».

Σύμφωνα με τον Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ «η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Πολυτεχνείο» αλλά όπως εξήγησε αποτελεί ένα μέσο της κυβέρνησης η οποία «θέλει να επιβάλλει γενικότερη σιγή ιχθύος να κλείσουν τα στόματα να σταματήσουν οι διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος και ανοίγει τον δρόμο για γενικότερες τέτοιες απαγορεύσεις μπροστά στα προβλήματα που οξύνονται και θα οξυνθούν ακόμα παραπάνω».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βαργεμίδης εξήγησε πως μέχρι τελευταία στιγμή τα μέλη του ΚΚΕ θα δώσουν τον αγώνα ώστε η εξέγερση του Πολυτεχνείου να εορταστεί, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και τηρώντας όλα όσα ορίζονται από υγειονομικής πλευράς, καταλήγοντας πως «για εμάς το σημαντικότερα είναι να ενισχυθεί η φωνή της διεκδίκησης ακόμα και κάτω από τη μάσκα, την ώρα που χτυπιούνται τα δικαιώματα μας στην εργασία, την μόρφωση, την υγεία, την ελευθερία, την συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση γενικότερα των διεκδικήσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.