Νικος Φουντας: «Στοχος της Ελπιδας η παραμονη στην Γ΄ Εθνικη και οπλο της το αριστο κλιμα»

«Κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης ο Βασίλης Χαριτόπουλος»

«Όπλο μας το καλό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου»

Έχοντας αγωνιστεί στην Κ20 της Λαμίας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Superleague, ο Νίκος Φούντας ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις στην Κομοτηνή. Οι άνθρωποι της Ελπίδας λειτούργησαν αστραπιαία, αποσπώντας το «ναι» του νεαρού μέσου με την επιλογή να τους δικαιώνει καθώς ο Φούντας εξελίχθηκε σε βασικό «γρανάζι» στη μηχανή του Βασίλη Χαριτόπουλου. Ο 21χρονος μέσος μίλησε στον «ΠτΘ» για την παρουσία του στην Ελπίδα Σαπών, για την επιρροή του Βασίλη Χαριτόπουλου στην ομάδα ενώ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την επιστροφή στη δράση με το πέρας της περιπέτειας του κορωνοϊού.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Είχαμε στην άκρη του μυαλού μας την συμμετοχή στην Γ’ Εθνική»

ΠτΘ: Παρότι η ομάδα έμαθε στα τέλη Αυγούστου πως θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική έδειξε καλό πρόσωπο στα παιχνίδια που πρόλαβε να δώσει. Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας των Σαπών και πού μπορεί να φτάσει όταν συνεχιστεί η δράση;
Ν.Φ.:
Σίγουρα ενημερωθήκαμε λίγο αργά σε ποια κατηγορία θα παίξουμε, αλλά είχαμε συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ίσως παίξουμε στη Γ' Εθνική. Η διοίκηση ήθελε να κρατήσει τον κορμό της περσινής ομάδας και να κάνει κάποιες μεταγραφές ώστε να ενισχυθούμε χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανομοιογένεια και να ενσωματωθούν τα παιδιά όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κλίμα της ομάδας. Τώρα για τη φιλοσοφία αυτό που λέει ο κόουτς και αυτό που πιστεύω κι εγώ είναι ότι πρέπει να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δείχνεις σεβασμό στον αντίπαλο αλλά χωρίς να τον φοβάσαι. Έτσι κι εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά στόχος της ομάδας είναι η παραμονή.

ΠτΘ: Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού. Πόσο σας επηρέασε αυτό στην προετοιμασία και τους αγώνες;
Ν.Φ.:
Ευτυχώς στην ομάδα μας δεν υπήρξε κρούσμα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μπορέσαμε να δουλέψουμε σωστά. Παρουσιάστηκε κρούσμα στον τελευταίο αγώνα πριν τη διακοπή οπότε δεν μας επηρέασε τόσο. Γενικά υπήρχε ο φόβος μην κολλήσει κάποιος ωστόσο όλοι οι παίχτες ακολουθούσαν κανονικά στην ομάδα.

«Ο Βασίλης Χαριτόπουλος κατάφερε να μας κάνει να παίζουμε και για αυτόν»

ΠτΘ: Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Ελπίδα Σαπών ο Βασίλης Χαριτόπουλος;
Ν.Φ.: 
Θεωρώ είναι από τους καλύτερους προπονητές στο νομό και ένας από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί. Πέρα από προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Ποδοσφαιρικά τώρα προσπαθεί να παίρνει το 100% των ποδοσφαιριστών του μέσα από προπονήσεις και αγώνες. Εμπνέει σεβασμό και οι παίχτες θέλουν να παίζουν γι’ αυτόν και νομίζω είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει δώσει στην ομάδα, ή τουλάχιστον όσο καιρό είμαι εγώ εδώ. Θεωρώ ότι είναι συνώνυμο της Ελπίδας Σαπών.

«Ελκυστικός προορισμός για όλους η Ελπίδα Σαπών»

ΠτΘ: Παρότι χιλιομετρικά είναι σχετικά μακριά από την Κομοτηνή, η Ελπίδα είναι ένας σταθερός προορισμός για τους ποδοσφαιριστές του νομού. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Ν.Φ.:
Σίγουρα η ιστορία της ομάδας παίζει το ρόλο της. Ωστόσο όταν βγαίνει προς τα έξω ότι υπάρχει ένα υγιές και ωραίο κλίμα αυτό τραβάει τον παίχτη. Νομίζω ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουμε πολύ καλό κλίμα κι αυτό φαίνεται από το ρόστερ. Δεν έχουν υπάρξει μαζικές αποχωρήσεις ή πολλές μεταγραφές. Τώρα παίζουν ρόλο και οι γνωστοί που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι της διοίκησης. Ένας φοιτητής που περνάει στην Κομοτηνή και αποφασίζει να έρθει στην ομάδα σημαίνει ότι έχει ακούσει καλά λόγια. Γενικά πάντως είναι ένας «ελκυστικός προορισμός» για κάποιον παίχτη και το καταλαβαίνει πιο καλά όσο περνάει ο καιρός.

«Σημαντικό για τις ομάδες της Ροδόπης να κοιτάξουν τις ακαδημίες τους»

ΠτΘ: Με δεδομένο πως δεν είσαι από την Κομοτηνή πώς βλέπεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου εδώ και πώς μπορεί να αναπτυχθεί;
Ν.Φ.:
Το επίπεδο είναι καλό ως ένα βαθμό. Υπάρχουν καλές ομάδες και στο τοπικό και στη Γ’ εθνική και υπάρχουν και καλοί ποδοσφαιριστές εννοείται. Θεωρώ ωστόσο ότι οι ομάδες θα πρέπει να κοιτάξουν τις ακαδημίες τους και να επενδύσουν εκεί περισσότερο. Καλή η λύση του φοιτητή και εύκολη αλλά είναι λίγο εφήμερη και αναξιόπιστη. Εάν ωστόσο βασιστείς σε παιδιά από την ακαδημία σου δεν θα έχεις τέτοιο θέμα. Μπορείς να έχεις παίχτες για περισσότερα χρόνια και μέσα από σωστή προπόνηση να τους φτάσεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

«“Μικρόβιο” για όλους μας το ποδόσφαιρο»

ΠτΘ: Πώς φαντάζεσαι γενικά το ποδόσφαιρο στην μετά κορωνοϊού εποχή;
Ν.Φ.:
Είναι δύσκολο να βιώνεις μια πανδημία και σίγουρα αυτό θα επηρεάσει τους παράγοντες των ομάδων οικονομικά, όπως και πολλούς άλλους ανθρώπους εννοείται. Θα είναι επιφυλακτικοί στο να πάρουν κάποια ρίσκα γιατί θα σκέφτονται αυτό που περνάμε τώρα και το ποσό τους έπληξε. Εάν λάβουν την κατάλληλη ώθηση από τις αρμόδιες αρχές και κάποια βοήθεια θεωρώ ότι, μιας και το ποδόσφαιρο είναι «μικρόβιο», δε θα αργήσει να επέλθει η κανονικότητα!

ΠτΘ: Ποια είναι τα όνειρα σου γύρω από τον χώρο του ποδοσφαίρου;
Ν.Φ.: 
Νομίζω τα όνειρα σχετικά με το ποδόσφαιρο τελείωσαν όταν έφυγα από τα τμήματα υποδομής της Λαμίας. Θεωρώ ότι όσο μεγαλώνεις τόσες λιγότερες πιθανότητες έχεις για κάτι καλό. Επειδή δε κόβεται όμως το ποδόσφαιρο θα συνεχίσω να παίζω και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και όπου φτάσω. Για μένα πρωταρχικός στόχος είναι να τελειώσω τη σχολή μου και να πάρω το πτυχίο μου. Από εκεί και πέρα βλέπουμε.

«Η καλή χημεία εκτός γηπέδου βγαίνει και μέσα σε αυτό»

ΠτΘ: Η Ελπίδα έχει φτιάξει έναν κορμό, ο οποίος στο γήπεδο δείχνει πολύ δεμένος. Είστε και εκτός γηπέδου έτσι αγαπημένοι;
Ν.Φ.: 
Και όντως είμαστε και εκτός γηπέδου δεμένοι. Η πλειοψηφία των παιχτών είμαστε φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και είμαστε και κοντά ηλικιακά οπότε έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Πέρα από αυτό είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και υπάρχει χημεία μεταξύ μας και νομίζω βγαίνει και προς τα έξω αυτό!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.