Νικος Χατζηθεοδωρου: Απο την κορυφη της διασκεδασης της Κομοτηνης στο ψηφοδελτιο του Γιαννη Κιλτσικη

«Το Επιμελητήριο θα γίνει ο καλύτερος φίλος του επαγγελματία»

Ο Νίκος Χατζηθεοδώρου είναι σήμερα ένας από τους γνωστότερους επιχειρηματίες της Κομοτηνής.  Έχοντας πίσω του μία 20ετή πορεία στον χώρο των καφέ- μπαρ, στα χρόνια της κρίσης έχει καταφέρει να δημιουργήσει υποδομές, οι οποίες, πέραν από βασική επιλογή της φοιτητιώσας νεολαίας της πόλης αλλά και των «ντόπιων», έχουν αποτελέσει πεδίο εξωστρέφειας και προβολής της ίδιας της πόλης.
 
Tα εστιατόρια «Fabrica» και «Farma Kreaton» έχουν δις βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για την αισθητική τους  – δια χειρός  Μηνά Κοσμίδη –   αλλά και την ολοκληρωμένη «εμπειρία» που προσφέρουν,  ενώ το καφέ-μπαρ “Away” έχει φιλοξενηθεί σε περιοδικά και sites όλης της χώρας, συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές από γευσιγνώστες και όχι μόνο.
 
Ο  ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» επιστράτευσε το χιούμορ του, εξηγώντας πως η τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τα συλλογικά όργανα μιας ομάδας, ήταν οι εκλογές του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, ωστόσο η επιμονή του επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί από το χθες στο αύριο» κ. Γιάννη Κιλτσίκη, καθώς και το όραμά του για την επόμενη ημέρα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ήταν οι δύο λόγοι που τον έπεισαν να θέσει εαυτόν στη διάθεση των συναδέλφων του επαγγελματιών.
 
«Έως τώρα η δομή του Επιμελητηρίου ήταν απαξιωμένη τελείως. Προσωπικά στα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, δεν είχα έρθει σε επαφή με κάποιον, δεν είχα ασχοληθεί, γεγονός που  ίσως  οφείλεται σε δικό μου λάθος. Ωστόσο γνωρίζοντας τους στόχους και το όραμα του συνδυασμού του Γιάννη Κιλτσίκη, καθώς και την όρεξη που υπάρχει από πλευράς τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων υποψηφίων του Συνδυασμού, θεωρώ ότι το Επιμελητήριο θα γίνει ο καλύτερος φίλος του επαγγελματία της περιοχής μας» τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Ο επαγγελματίας του κλάδου μας έχει να αντιμετωπίσει πολλά πράγματα πίσω από την “κουρτίνα”» 

Η δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ένας θεσμός, όπως το Επιμελητήριο, μπορεί να αποτελέσει βήμα για την αντιμετώπιση πολλών εκ των προβλημάτων που υφίστανται σήμερα οι επαγγελματίες, για τους οποίους, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδώρου, ο κόσμος έχει μια στρεβλή εικόνα. Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα για τον κλάδο που εκπροσωπεί και αποτελεί οικονομικό «πνεύμονα» για την πόλη της Κομοτηνής,  ανέφερε  πως «προσωπικά όταν βλέπω μία καινούργια επιχείρηση στον κλάδο μας να ανοίγει, στεναχωριέμαι για τον άνθρωπο που κάνει το βήμα και την ανοίγει. Οι εποχές είναι πολύ κακές, πολύ δύσκολες και δυστυχώς όσοι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλη γνώση και εμπειρία σε αυτόν θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρα προβλήματα, τα οποία ταυτόχρονα είναι και δυσεπίλυτα». Για να επισημάνει πως «και το ευρύ κοινό βλέποντας ένα γεμάτο μαγαζί θεωρεί πως αυτομάτως ο επιχειρηματίας είναι πλούσιος». «Ο επαγγελματίας όμως, έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά πράγματα πίσω από την “κουρτίνα”, τα οποία δεν φαίνονται. Υπάρχουν πάρα πολλά έξοδα από πίσω. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι εξοντωτικοί για τον επαγγελματία, όχι μόνο στην Κομοτηνή, αλλά στο σύνολο της χώρας, οι οποίοι στέκονται πολύ αυστηρά απέναντί μας» συνέχισε.
 
Η επιλογή του να συστρατευθεί με τον κ. Κιλτσίκη, όπως τόνισε, οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν εντιμότατο άνθρωπο, γεγονός που αποδεικνύεται από την έως τώρα πορεία του,  και η επαγγελματική του σταδιοδρομία χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των επαγγελματιών της πόλης. «Ο Γιάννης έχει τόση όρεξη, τόση διάθεση, τόσο μεράκι να προσφέρει, να κάνει πράγματα, που νομίζω ότι την επόμενη μέρα, αν γίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της πόλης μας, θα γίνουν πράγματα στην Κομοτηνή που δεν θα τα πιστεύουμε ούτε εμείς οι ίδιοι» υπογράμμισε. 

«Δεν σταματάμε ποτέ να κάνουμε όνειρα»

Ερωτηθείς για τη σύγχρονη «δαιμονοποίηση» του οράματος, εν καιρώ κρίσης, ο κ. Χατζηθεοδώρου εξήγησε πως «δυστυχώς όλοι οι άνθρωποι του κλάδου αυτού δεν σταματάμε ποτέ να κάνουμε όνειρα» για να τονίσει πως ο ίδιος δεν σταματά να δημιουργεί, ενώ κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή τα πράγματα για όλους και ιδίως για τους επαγγελματίες θα καλυτερεύσουν». «Είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι σήμερα είμαστε όπως είμαστε, αλλά δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας» κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.