Νικολα Ντιμιτριγιεβιτς: «Στοχος μας να οδηγησουμε ψηλα την ΑΕ Κομοτηνης»

«Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία της ομάδας» - «Φιλόξενοι οι Κομοτηναίοι, με έκαναν να αισθανθώ σαν το σπίτι μου»

«Έχει τεχνική Σέρβου και μυαλό Καναδού». Με αυτά τα λόγια οι άνθρωποι της ΑΕ Κομοτηνής περιέγραψαν τον Νίκολα Ντιμιτρίγιεβιτς, όταν ζητούσαμε να μάθουμε για το πώς πάει στις προπονήσεις ο νεοαποκτηθείς πασαδόρος. Όντως η ιστορία του Καναδού με σέρβικες ρίζες είναι ενδιαφέρουσα καθώς η Κομοτηνή αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό του εκτός Καναδά και συγκεκριμένα μακριά από το Πανεπιστήμιο τουκαι την ομάδα που αγωνιζόταν εκεί (WaterlooWarriors). Ο νέος πασαδόρος της ΑΕ Κομοτηνής μίλησε στον «ΠτΘ» και τον Βασίλη Στοάκη για τον πρώτο του μήνα στην Κομοτηνή, για τις εντυπώσεις του από την ομάδα αλλά και για τη φιλοξενία από τους κατοίκους της Κομοτηνής.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Η ομάδα έχει χημεία και οικογενειακό κλίμα»

ΠτΘ:  Ποιες είναι ο πρώτες σου εντυπώσεις από την Κομοτηνή και την ομάδα της ΑΕΚ;
Ν.Ν.:
Μου αρέσει πολύ η Κομοτηνή γιατί μου θυμίζει την πόλη, στην οποία ήταν το πανεπιστήμιο μου στον Καναδά. Μικρή, τακτοποιημένη και με πολύ νεανικό στοιχείο. Με ενημέρωσαν οι συμπαίχτες μου πως η πόλη υπό κανονικές συνθήκες έχει πολλούς φοιτητές και φοβερό ρυθμό. Αναφορικά με την ομάδα, μου αρέσει πολύ το όλο εγχείρημα γιατί είναι ένας συνδυασμός από έμπειρους αθλητές αλλά και ταλαντούχους με πάθος και όρεξη για δουλειά. Επίσης ένα δυνατό σημείο της ομάδας είναι το οικογενειακό κλίμα της ομάδας.

ΠτΘ: Το επίπεδο της ομάδας είναι κοντά σε αυτό που είχες στο μυαλό σου πριν πάρεις το αεροπλάνο και προσγειωθείς στην χώρα μας;
Ν.Ν.:
  Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το επίπεδο του βόλεϊ που προσπαθούμε να παίξουμε στην ομάδα είναι κοινό με αυτό που συνήθιζα στον Καναδά και τολμώ να πω πως είναι ίσως και λίγο καλύτερο. Σίγουρα στον πρώτο μήνα παρουσίας μου στην πόλη νιώθω χαρούμενος και δικαιωμένος από την επιλογή μου.

«Έμεινα εντυπωσιασμένος από την υποδοχή και τη φιλοξενία των κατοίκων της Κομοτηνής»

ΠτΘ:  Πώς βλέπεις τους κατοίκους της Κομοτηνής; Σε έκαναν να νιώσεις άνετα και να μην αισθανθείς την τεράστια χιλιομετρική απόσταση με το σπίτι σου;
Ν.Ν.:
Ναι πραγματικά. Έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το επίπεδο φιλοξενίας των κατοίκων της Κομοτηνής. Όλοι ήταν πολύ φιλόξενοι, βοηθητικοί και έχουν καταφέρει να κάνουν τη μετάβαση μου στην ελληνική πραγματικότητα πολύ εύκολη.

ΠτΘ:  Ας πάμε λίγο σε πιο τεχνικά στοιχεία. Για αυτούς που δεν σε ξέρουν, ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία στον δικό σου τρόπο παιχνιδιού;
Ν.Ν.:
Σίγουρα δεν είμαι ο πιο αθλητικός παίχτης στον κόσμο αλλά θεωρώ πως αυτήν την έλλειψη αθλητικότητας  την αντικαθιστώ με την καλή τεχνική, παίρνοντας έξυπνες και σωστές αποφάσεις και έχοντας ηγετικές ικανότητες μέσα στο παρκέ.

«Όταν ήρθε η πρόταση από την Κομοτηνή, δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο παρά μόνο να δεχτώ»

ΠτΘ: Από όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη σου φορά που βρίσκεσαι εκτός του Καναδά. Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις αυτήν την απόφαση;
Ν.Ν.:
Η αλήθεια είναι πως ήταν πάντα όνειρο για μένα να παίξω επαγγελματικό βόλεϊ στην Ευρώπη. Έτσι όταν ήρθε η πρόταση από την Κομοτηνή, δεν σκέφτηκα πολλά και ήταν μία εύκολη απόφαση, η οποία έγινε ακόμα ευκολότερη με τη στήριξη της οικογένειας μου και των φίλων μου.

«Η διοίκηση και ο προπονητής είναι στο πλευρό όλων μας»

ΠτΘ:  Πώς βλέπεις την παρουσία της διοίκησης; Είναιστοπλευρόσουαλλά και στων συμπαιχτών;
Ν.Ν.:
Ναι πραγματικά οφείλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας για το γεγονός πως ενδιαφέρονται για την κατάσταση, όχι μόνο τη δική μου, αλλά όλων των συμπαιχτών μου.

ΠτΘ:  Όλος ο κόσμος βρίσκεται στη δύνη του κορωνοϊού. Μιλάς με τους δικούς σου στον Καναδά; Πώςείναιεκείηκατάσταση;
Ν.Ν.:
Από όσο αντιλαμβάνομαι από την επικοινωνία με τους ανθρώπους εκεί, η κατάσταση χειροτερεύει και υπάρχουν νέοι σοβαροί περιορισμοί στο Τορόντο. Ελπίζω πως σύντομα θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημα και θα επιστρέψουν οι ζωές των ανθρώπων σε ένα φυσιολογικό επίπεδο όσο γίνεται συντομότερα.

«Όνειρο μου να παίζω βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια»

ΠτΘ:  Ποια είναι τα όνειρα σου σχετικά με την καριέρα σου στο βόλεϊ;
Ν.Ν.:
Μου αρέσει να τα παίρνω όλα με την σειρά. Τώρα ευελπιστώ να βελτιωθώ σαν αθλητής  και μέσα από την σκληρή δουλειά να ωθήσω τον εαυτό μου ώστε να φτάσω να αγωνίζομαι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ιδανικό σενάριο για μένα θα ήταν να μπορέσω να αγωνιστώ σε καλό επίπεδο για πολλά χρόνια αλλά το πιο σημαντικό είναι να παραμείνω υγιής.

«Μισώ την ήττα – Στόχος να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα»

ΠτΘ: Κλείνοντας, ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕ Κομοτηνής;
Ν.Ν.:
Μου αρέσει η φιλοσοφία του προπονητή, του Ηλία Κρεούζη, ο οποίος δεν θέλει να μιλάει για μακρινούς στόχους αλλά προτιμάει να κοιτάει το σήμερα και τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Καταλαβαίνω πως το επίπεδο της PreLeagueείναι πολύ καλό αλλά πάντα μου αρέσουν οι δυνατές προκλήσεις και δεν συμβιβάζομαι ποτέ με την ήττα. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα και να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε αγώνες και γιατί όχι το πρωτάθλημα. Βέβαια πρώτα το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να μπορούμε απρόσκοπτα να προπονούμαστε και να δίνουμε αναμετρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.