Νεοσυλλεκτους θα δεχτει η Κομοτηνη

Στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου θα καταταχθούν στρατεύσιμοι της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ

Κλείνουν, τουλάχιστον προς το παρόν όπως φαίνεται, τα περισσότερα κέντρα εκπαίδευσης στη χώρα, μιας και με την ανακοίνωση της πρόσκλησης κατάταξης των στρατιωτών για την 2018 Β' ΕΣΣΟ, 20 στρατόπεδα, πέντε εκ των οποίων στη Θράκη και 1 στην Κομοτηνή, θα δεχτούν νεοσύλλεκτους.
 
Έτσι λοιπόν ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή το στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ στο Πετροχώρι Ξάνθης Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα είναι το στρατόπεδο ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ.
 
Στον Έβρο θα υπάρξουν τρία στρατόπεδα, που θα υποδεχθούν νεοσύλλεκτους, το στρατόπεδο ΣΧΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο Λαγό του Διδυμότειχου, το στρατόπεδο ΕΦ.ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΔΩΝΗ στο Σουφλί και το στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ στις Φέρες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή του Υπουργείου έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετές τοπικές κοινωνίες, που θα δουν τα κέντρα νεοσυλλέκτων τους να κλείνουν ή να υποβαθμίζονται σημαντικά, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές οι αλλαγές θα είναι μόνιμες, μιας και στο θέμα των νεοσύλλεκτων το Υπουργείο Άμυνας έχει αλλάξει αρκετές φορές κατευθύνσεις το τελευταίο διάστημα. K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.