Νεος προεδρος του ΤΕΕ Θρακης ο Δημητρης Λουρικας

Εξελέγη από τη αντιπροσωπεία του Περιφερειακού τμήματος το βράδυ της Πέμπτης

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των μηχανικών, με στοχευμένες παρεμβάσεις στην πολιτεία και στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική»
 
Νέο πρόεδρο απέκτησε το ΤΕΕ Θράκης την Πέμπτη 4 Μαΐου, με τον κ. Δημήτρη Λουρίκα, πολιτικό μηχανικό από τη Ροδόπη, να εκλέγεται επικεφαλής του Περιφερειακού Τμήματος.
 
Οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου διήρκησαν πολλούς μήνες, μιας και τα μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης είχαν εκλεγεί από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.
 
Τελικά την Πέμπτη 4 Μαΐου συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας, που αποτελείται από 52 μέλη, η οποία, έχοντας εκλέξει πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, εξέλεξε τελικά γενικό γραμματέα και προχώρησε στην εκλογή των μελών της 9μελούς διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και 9 μέλη.
 
Έτσι εκλέχτηκε Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Λουρίκας, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Ασημίδης από την Ξάνθη και Γενικός Γραμματέας ο κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος από τον Έβρο.
 
Μέλη της διοικούσαν είναι οι Πολυζώης Παρασκευόπουλος, Μιχαήλ Κούγκουλος, Γεώργιος Παπαδήμος, Τριαντάφυλλος Σφυρής, Αργύρης Πλέσιας και Κωνσταντίνος Βαβάτσικος.
 
Σε δήλωσή του στον «ΠτΘ» ο κ. Λουρίκας ευχαρίστησε τους συναδέρφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, με την εκλογή του στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ το Νοέμβριο τονίζοντας πως με τη συμμετοχή τους έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα.
 
«Η στήριξή τους μας τιμά όλους και αυξάνει το αίσθημα της ευθύνης για να παλέψουμε όπως μόνο οι μηχανικοί ξέρουν να παλεύουν» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως το ΤΕΕ δεν είναι ένα σωματείο μηχανικών, αλλά ο θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους.
 
«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των μηχανικών, με στοχευμένες παρεμβάσεις στην πολιτεία, και στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική» τόνισε, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό στη Θράκη.
 
Άλλωστε μέσα στο ρόλο του ΤΕΕ, ως σύμβουλου του κράτους, θεωρεί πως είναι όχι μόνο το ενδιαφέρον για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και η υποχρέωση να επεμβαίνει εποικοδομητικά όπου μπορεί, και να βοηθήσει σε συνεργασία τόσο με τα μέλη του ΤΕΕ όσο και με τους φορείς της περιοχής, με νέα διάθεση και όρεξη για το καλό όλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.