Νεος ιατροτεχνικος εξοπλισμος στα ιατρεια του Δημου Αρριανων

Μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας-Βουλγαρίας

Νέο ιατροτεχνικό εξοπλισμό αξίας 49.937,28 ευρώ θα προμηθευθεί ο Δήμος Αρριανών για τις ανάγκες των ιατρείων του για το έργο: «Πολιτικές βελτίωσης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας σε υποβαθμισμένες περιοχές» με ακρωνύμιο «The Healthy Municipality» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020“. Η ανάδοχος εταιρεία θα παραδώσει τον εξοπλισμό σε διάστημα τεσσάρων μηνών ώστε αυτός να εγκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση στα ιατρεία του Δήμου.

Ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ιατρείων του Δήμου και θα αποτελέσει εργαλείο για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους δημότες. Θα συμβάλει σημαντικά στην επιδίωξη του Δήμου ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό σύνολο.

Πρόκειται για σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αναλυτικά περιλαμβάνει: 1 Συσκευή αναρρόφησης, 1 Συσκευή ανάλυσης γλυκοζυλιωμένης, 4 Απινιδωτές-Monitor, 4 Ηλεκτροκαρδιογράφους 12-κάναλους, 1 Ηλεκτροκαρδιογράφο 3-κάναλο, 3 Μανομετρικά πιεσόμετρα, 3 Τροχήλατα πιεσόμετρα, 4 Οξύμετρα δακτύλου, 3 Σετ ωτοσκοπίου, 3 Νεφελοποιητές, 3 Συσκευές πλύσης αυτιών, 2 Στηθοσκόπια.

Ο Δήμος Αρριανών υλοποιεί το έργο με την αμέριστη υποστήριξη του επικεφαλής εταίρου που είναι η Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε., ενώ συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Ιάσμου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Διεθνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, η ΠΕΔ Σμόλιαν (Ένωση Δήμων «ΡΟΔΟΠΗ», Βουλγαρία), η Περιφερειακή Δ/νση Υγείας Χάσκοβο, ο Δήμος του Krumovgrad και το Δήμος του Momchilgrad. Σε επόμενο στάδιο θα παρασχεθούν και υπηρεσίες υγείας μέσω διαγνωστικών εξετάσεων στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.