Νεος εξοπλισμος για το Νοσοκομειο Κομοτηνης απο το Επιχειρησιακο της περιφερειας

Κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ για τρία νοσοκομεία της περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού για τα Γενικά Νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Δράμας και Κομοτηνής, συνολικού προϋπολογισμού 3.091.550ευρώ,θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Για το νοσοκομείο της Κομοτηνής ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού είναι 363.000 ευρώ και αφορά συγκεκριμένα σε: Αρθροσκοπικό σύστημα πλήρες, Σύστημα απολύμανσης χώρου UV-C, Διαγνωστική μονάδα οστικής πυκνότητας, Υπερηχοτομογράφο φορητό, Περίμετρο αυτόματο 90 μοιρών, LaserYag οφθαλμολογικό, Συσκευή εστιακών κρουστικών κυμάτων, Αυτόκαυστο 20L (τεμ.3), Συσκευή κρουστικών κυμάτων, Συσκευή ηλεκτροθεραπείας με αναρρόφηση (τεμ.2).
 
Με την απόφαση αυτή, που θα επιτρέψει την κάλυψη σημαντικών αναγκών σε ιατροτεχνολογικό, ηλεκτρομηχανολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στα τρία νοσοκομεία, η Περιφέρεια ΑΜΘ δείχνει την έμπρακτη στήριξή της στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
 
Σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα άλλωστε, και με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη στήριξης των δομών Υγείας στις ακριτικές περιοχές, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Στέφανο Καρακόλια. Στη συνάντηση ο κ. Μέτιος ενημερώθηκε για όλα τα θέματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, με σοβαρότερη αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του νοσοκομείου.
 
Στην επίσκεψή του στο Διδυμότειχο ο κ. Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ κ. Χρήστο Τερτσούδη, ενώ στη συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου ήταν και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής και περιφερειακός σύμβουλος Έβρου κ. Βασίλης Γαλάνης, καθώς ένα σημαντικό τμήμα του νέου εξοπλισμού θα εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη κλινική.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.