Νεος διοικητης στη ναυαρχιδα του Πε.Σ.Υ.Π. Α.Μ-Θ

Στα γραφεία του Πε.Σ.Υ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ορκίστηκε χθες το μεσημέρι ο νέος Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Χρήστου από τον Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή του Πε.Σ.Υ.Π, Θεμιστοκλή Σπυριδόπουλο.

Ο κ. Χρήστου λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε: «Συναισθάνομαι το μέγεθος της τιμής που μου έχει γίνει και βέβαια όπως ορκίστηκα να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους αυτό και θα πράξω. Αν συνειδητοποιήσει κάποιος σε τι ορκίζεται αυτό αρκεί». Για τις υπάρχουσες υποδομές του νοσοκομείου δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί το χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα σύντομο. «Έχω μελετήσει τους σχετικούς φακέλους, έχω ενημερωθεί από τον πρόεδρο αλλά θα πρέπει να δω από κοντά τις αδυναμίες, να καθορίσω στόχους κι ένα σχέδιο για περαιτέρω αναβάθμιση του νοσοκομείου. Έχουν γίνει πολλά και σπουδαία πράγματα αλλά βλέπω πως υπάρχουν πολλά προβλήματα προς επίλυση».

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, σημείωσε ότι είναι κάτι που αφορά πολλά νοσοκομεία της χώρας. Προσωπικός του στόχος το «ένα βήμα παραπέρα, το λιγότερο. Να συντηρήσω το νοσοκομείο στην υπάρχουσα κατάσταση κι όταν απέλθω να θεωρώ ότι έχω βάλει το λιθαράκι μου».

Ο κ. Σπυριδόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, θεωρώντας δεδομένη την επιτυχία του, λόγω «της προσωπικής του διαδρομής, της εμπειρίας του στο χώρο της υγείας. Το Πε.Σ.Υ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Χρήστου, θα δώσουν ό,τι καλύτερο για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο αυτό το τριτοβάθμιο νοσοκομείο, που δεν έχει μόνο προσφορά στην περιφέρεια αλλά και σε όλο τον ελλαδικό χώρο».

Για την τοποθέτηση των 5 υπολοίπων διοικητών στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ο κ. Σπυριδόπουλος εξήγησε ότι περιμένουν τα ΦΕΚ.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία του από τα νοσοκομεία της περιφέρειας διαπίστωσε τις αδυναμίες και θέτει ως μεγάλο στοίχημα να αντιμετωπιστούν και να δοθεί κάτι το διαφορετικό.

Επίσκεψη Θ. Σπυριδόπουλου στο Σισμανόγλειο

Σε συνομιλία του ΠτΘ με τον κ. Σπυριδόπουλο μετέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κομοτηνής, η κατάσταση του οποίου τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Επρόκειτο για αιφνιδιαστικό έλεγχο στις 9.30 το πρωί όπου διαπίστωσε ότι 8 γιατροί δεν ήταν στις θέσεις τους. Μέχρι να προχωρήσει ο κτιριακός εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου ο κ. Σπυριδόπουλος επιμένει στην ορθή λειτουργία του, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί να σπάσει ένα παλιό κατεστημένο χρόνων.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.