Νεος δημαρχος ο Χρηστος Παπανικολαου

Δήμαρχος Μαρώνειας αναδείχτηκε κατά την εκλογική καταμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου ο Χρήστος Παπανικολάου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία», ο οποίος έλαβε 3451 ψήφους (51,24 %) κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου, έναντι του υποψηφίου δημάρχου Αναστάσιου Κάζη με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» που απέσπασε 3284 ψήφους (48,76 %).

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο Δήμο Μαρώνειας από το σύνολο των 24 εκλογικών τμημάτων είναι τα εξής: από τους 9775 εγγεγραμμένους ψήφισαν 7042, άκυρα 216 (3,07 %), λευκά 91 (1,29 %), έγκυρα 6735, ενώ η αποχή άγγιξε το 27,96%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Χρήστος Παπανικολάου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» έλαβε 3451 ψήφους (51,24 %), με τον Αναστάσιο Κάζη, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» να ακολουθεί με 3284 ψήφους (48,76 %).

Δηλώσεις

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα νίκης για το Δήμο, ο νέος δήμαρχος Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι θα είμαστε πρακτικοί και το καταφέραμε. Ότι θα δουλεύουμε και δεν θα λέμε πολλά λόγια. Ότι είμαστε ντόπιοι και θέλουμε επιτέλους να πάρουμε εμείς τα ηνία στην περιοχή.

Πέρα απ’ αυτό θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών. Από κει και πέρα θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε γι’ αυτή την περιοχή. Μ’ εμπιστεύθηκε ο κόσμος και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε».


Ο συνυποψήφιός του, Αναστάσιος Κάζης, συνεχάρη τον κ. Παπανικολάου «συγχαίρομε τον κ. Παπανικολάου και ευχόμαστε να προχωρήσει», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα γιατί είχαμε τις διαβεβαιώσεις απ’ όλους τους οικισμούς ότι είμαστε πολύ μπροστά», αναφερόμενος στη διαφορά στα ψηφοδέλτια. “Υπάρχει μια διαφορά γύρω στα 180 ψηφοδέλτια. Δεν είναι εύκολη η ερμηνεία τους, θα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες της εκλογής. Υπάρχει εκκρεμότητα. Θα τα δούμε αυτά”.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.