Νεος Αντιπεριφερειαρχης Ροδοπης ο Νικος Τσαλικιδης (+Video)

Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που κατέθεσε υποψηφιότητα κατά τη διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη Αντιπεριφερειάρχη

Ο Νίκος Τσαλικίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, μετά την εκλογή του από τα 34 μέλη της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», που βρέθηκαν στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» του Διοικητηρίου Ροδόπης (πρώην Νομαρχία) την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Η θέση του Αντιπεριφερειάρχη κενώθηκε μετά την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, με τον κ. Τσαλικίδη να είναι ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα.
 

Ο κ. Τσαλικίδης έλαβε 28 ψήφους, με 6 ψήφους να είναι λευκές, ενώ μοναδικός απών από τη διαδικασία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Τελικά ο κ. Τσαλικίδης, σε μια διαδικασία που δεν θύμιζε σε τίποτα την ένταση και την πίεση της προηγούμενης, εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, δεχόμενος τα συγχαρητήρια των νέων συναδέρφων του.

 

Νίκος Τσαλικίδης «Να δουλέψουμε για το καλό της Περιφέρειας και των συμπολιτών μας» 

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο νέος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η εκλογική διαδικασία έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς και θετικά αποτελέσματα τόσο για την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης όσο και για την Περιφέρεια.

«Σήμερα ξαναγεννήθηκε η ελπίδα, η ενότητα στην παράταξή μας, σε μία περίοδο που οι αντιξοότητες και τα προβλήματα ξεπερνούν και υπερβαίνουν όλους μας» τόνισε, ζητώντας από όλους τους συναδέρφους του να δουλέψουν ενωμένοι και συστρατευμένοι για το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών της.

«Αυτό είναι το πρόταγμά μας, αυτή η ευθύνη μας και αυτό θα κάνουμε όλοι μας, και αυτό το δείξαμε με τη διαδικασία εκλογής του Αντιπεριφερειάρχη» επισήμανε, ευχαριστώντας τους πολίτες της Ροδόπης που τον είχαν αναδείξει περιφερειακό σύμβουλο, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να πάει ο τόπος ένα βήμα μπροστά, «να δούμε το μέλλον ξεκάθαρα, με καθαρό μυαλό και να συμπράξουμε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε.

 

Χρήστος Μέτιος «Να εργαστούμε και να λύσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ροδόπης και της Περιφέρειας» 

Τον νέο Αντιπεριφερειάρχη, που καταλαμβάνει τη θέση που μέχρι πριν από λίγες μέρες κατείχε ο ίδιος, συνεχάρη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ευχόμενος σε αυτόν δύναμη και καλή επιτυχία.

«Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε τη καλύτερη δυνατή συνεργασία, τόσο με τον Νίκο, όσο και με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ώστε να εργαστούμε και να λύσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ροδόπης και της Περιφέρειας» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως όλοι μαζί ενωμένοι θα εργαστούν για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της.

 

Μουμίν Οντέρ «Δείξαμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά» 

Τέλος ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουμίν Οντέρ υπενθύμισε ότι ο αείμνηστος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, πριν αποβιώσει είχε ζητήσει να είναι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, και μέσα από τη διαδικασία εκλογής Αντιπεριφερειάρχη, η ΠΕ Ροδόπης απέδειξε ακριβώς αυτό.

«Ό,τι δεν επετεύχθη με την εκλογική διαδικασία του Περιφερειάρχη, δηλαδή το πνεύμα σύμπνοιας, ομόνοιας και ενότητας, συντελέστηκε σήμερα με την εκλογή του αγαπητού φίλου Νίκου Τσαλικίδη» σημείωσε, υπενθυμίζοντας την παρουσία του για δέκα έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεσμευόμενος πως μαζί θα εργαστούν για το καλό του τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.