Νεο βιβλιο απο τον αν. καθηγητη Μανολη Σεργη στο πλαισιο της αστικης λαογραφιας

Με τίτλο «Αστική Λαογραφία. Αναπαραστάσεις της Αθήνας (1880-1896) στο συγγραφικό έργο του Μιχαήλ Μητσάκη: Χώρος, Κοινωνία, Πολιτισμοί, Ταυτότητες» - Παρουσιάζεται στις 22 Μαρτίου στην Αθήνα

Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική έκδοση στο πλαίσιο της αστικής λαογραφίας είναι στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τις τελευταίες ημέρες με συγγραφέα τον «δικό μας» Μανόλη Σέργη, αν.καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Γλώσσας-Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρών.
 
Ο τίτλος του είναι «Αστική Λαογραφία. Αναπαραστάσεις της Αθήνας (1880-1896) στο συγγραφικό έργο του Μιχαήλ Μητσάκη: Χώρος, Κοινωνία, Πολιτισμοί, Ταυτότητες», κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Ηρόδοτος και εμπίπτει σ’ ένα πεδίο που συστηματικά μελετά τα τελευταία χρόνια ο κ.Σέργης, αυτό των σχέσεων λαογραφίας-λογοτεχνίας.
 
Να σημειώσουμε ακόμη ότι το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 22/3 στην Αθήνα στη Στοά του Βιβλίου με ομιλητές:
 
• Τη Βίκυ Πάτσιου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών,
• Την Άννα Λυδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
• Μαρία Γκασούκα, κοινωνική λαογράφο, αναπλ. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 
και συντονίστρια τη δημοσιογράφο Λίνα Παπαδάκη, ενώ κείμενα του Μιχαήλ Μητσάκη θα διαβάσει η ηθοποιός Μελίνα Ζαχαροπούλου.
 
Καλοτάξιδο να ευχηθούμε!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.