Νεο «Προγραμμα Γεφυρα» με 9μηνη επιδοτηση ενυποθηκων δανειων

Χρ. Σταϊκούρας: «Αρωγός στους κόκκινους αλλά και πράσινους δανειολήπτες»

Το νέο «Πρόγραμμα Γέφυρα» για τη στήριξη των δανειοληπτών, το οποίο θα είναι διευρυμένο και θα καλύπτει «όχι μόνο τους κόκκινους, αλλά και τους πράσινους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε οτι η κυβέρνση έχει πάρει συνολικά μέχρι σήμερα 59 συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα και στο πακέτο αυτό εντάσσεται και το «πρόγραμμα γέφυρα».

«Για πρώτη φορά το κράτος στέκεται αρωγός όχι μόνο στους κόκκινους αλλά και στους πράσινους δανειολήπτες,, και σε όλους όσους έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού και εκτιμούμε ότι το κόστος του προϋπολογισμού θα είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ», δήλωσε.

Από τις αρχές Αυγούστου και έως 30 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα κάνοντας αίτηση μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

«Για πρώτη φορά επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες, δίνοντας λύση σε όσους που είχε αφήσει χωρίς προστασία η προηγούμενη κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναλυτικότερα ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους που έχουν πληγεί, ανέργους που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελευθέρους επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους, φυσικά πρόσωπα με μείωση μηνιαίου μισθού, επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της επαγγελματική δραστηριότητα (μείωση του ΦΠΑ άνω του 20%), δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής , φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Για τα εξυπηρετούμενα Δάνεια

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 300.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 300.000 ευρώ , το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 57. 000, ευρώ οι καταθέσεις έως 40.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 600.000 ευρώ.

Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 80% το πρώτο τρίμηνο, 70% το δεύτερο τρίμηνο και 60% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας να είναι ως 250.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 250.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 οι καταθέσεις έως 25.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 5000.000 ευρώ.
Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν καταγγελθεί

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο τρίμηνο και 30% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι:

Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 200.000, το υπόλοιπο του δανείου έως 130.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 οι καταθέσεις έως 15.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 280.000 ευρώ.

Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 300 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.