Νεο νομοθετικο πλαισιο στις τηλεπικοινωνιες

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε κλιμάκιο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση του προσωπικού της τηλεπικοινωνιακής περιφέρειας του ΟΤΕ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά τους ζητήματα.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 6250 εργαζομένων, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων. Σε συναντήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τους Υπουργούς κ.κ Αλογοσκούφη και Λιάπη, προσδιορίστηκε το πλαίσιο βάση του οποίου θα προχωρήσει η ανανέωση του προσωπικού χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν κλυδωνισμοί στη βάση του προσωπικού και να επηρεαστεί η λειτουργία του Οργανισμού. Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ κ. Δημήτρης Καρνάρος, στο ίδιο πλαίσιο προβλέπεται η δρομολόγηση προσλήψεων παράλληλα με την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ. Ο κ. Καρνάρος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου και της ρυθμιστικής αρχής που ξεκίνησε ώστε «να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους εναλλακτικούς πάροχους» και ο ανταγωνισμός να μπει επί ίσοις όροις. « Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τις τηλεπικοινωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας παράλληλα τη θέση των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου ότι η τηλεπικοινωνία είναι «ένα κοινωνικό αγαθό» που πρέπει να παρέχεται φθηνά και υπεύθυνα στους Έλληνες πολίτες.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ πρόσθεσε ότι κατά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων των εργαζομένων και του κλιμακίου, αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στους δύο Υπουργούς.

Σε ερώτηση του «ΠτΘ» σχετικά με το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, ο κ. Καρνάρος απάντησε πως επίκειται «συμμάζεμα» του ΟΤΕ, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του σε πολυάριθμες διευθύνσεις και περιφέρειες. Τα χαρακτηριστικά της αναδιοργάνωσης δεν έγιναν ακόμη γνωστά «πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν αυτές οι περιφέρειες». Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε «σε μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη» ότι μάλλον στη Θράκη δεν θα υπάρχει τηλεπικοινωνιακή περιφέρεια αλλά η περιοχή θα ενσωματωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το μέλος της Διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Πέτρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται να αποκεντρωθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και ότι σε αυτή την κατεύθυνση και η Κομοτηνή θα διαδραματίσει το δικό της ρόλο.

Στο ζήτημα της ουσιαστικής αποκέντρωσης προκειμένου να πάψει «ο υδροκεφαλισμός των Αθηνών» εστίασε σε τοποθέτηση του άλλο μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Παύλος Παπαδόπουλος.

Υπέρ της αναβάθμισης της τοπικής τηλεπικοινωνιακής περιφέρειας τάχθηκε στο λόγο του ο Πρόεδρος του ΠΕΤ-ΟΤΕ Ροδόπης κ. Τσίτσιος ζητώντας την συνδρομή του κλιμακίου στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Τσίτσιος επικαλέστηκε ανεπίσημες πληροφορίες του, σύμφωνα με τις οποίες θα ενσωματωθούν στην τηλεπικοινωνιακή περιφέρεια, η περιοχή των Σερρών καθώς επίσης τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.