Νεο εργαστηρι απο το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Αντικείμενό του η χαρακτική και διδάσκοντας ο Ε. Τάσιος

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης προσπαθεί με την δημιουργία νέων εκπαιδευτικών εργαστηρίων να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την διάθεση των κατοίκων για δημιουργική, εποικοδομητική και καλλιτεχνική έκφραση.

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-21 θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Εργαστήρι Χαρακτικής (μαθητές άνω των 15 ετών), με την επίβλεψη του τελειόφοιτου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελου Τάσιου.

Λίγα λόγια

Η απαρχή της σύγχρονης χαρακτικής εμφανίζεται στην αρχαιότητα. Από τις πρώτες εγχάρακτες πέτρες, έως τα τυπογραφικά στοιχεία και έπειτα στην ψηφιακή εκτύπωση η χαρακτική βρίσκει την θέση της ανάμεσα στις καλές τέχνες.

Πολλοί από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο την έχουν επιλέξει ως ένα από τα κύρια εκφραστικά τους μέσα λόγο της μοναδικότητας και της ποικιλομορφίας που προσφέρει μέσα από τις τεχνικές της.

Το εργαστήριο χαρακτικής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης μέσα από πρακτικές και θεωρητικές μεθόδους φιλοδοξεί να δώσει την δυνατότητα  στους μαθητές που θα το παρακολουθήσουν, να  εξοικειωθούν με διαφορετικές τεχνικές και εργαλεία, αξιοποιώντας τις γνώσεις που θα αποκτήσουν για την δημιουργία της δικής τους  ξεχωριστής καλλιτεχνικής πρότασης.

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282 (πρωινές ώρες).

Η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.