Νεο δημοτικο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικης Προστασιας και Αλληλεγγυης με την επωνυμια: Αλεξανδρος Συμεωνιδης

Με 15 ψήφους υπέρ και 9 κατά ψηφίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της συγχώνευσης των Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας Δήμου Κομοτηνής και Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) σε νέο Δημοτικό Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με την επωνυμία: Αλέξανδρος Συμεωνίδης.

Την κάθετη αντίθεση της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» στο θέμα της συγχώνευσης των τριών νομικών προσώπων εξέφρασε ο επικεφαλής της Τάσος Βαβατσικλής, λέγοντας ότι «δεν έχει καμιά σχέση η συγχώνευση ΚΑΠΗ – Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών», ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κομοτηνή – Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός πιστεύει ότι «τα νομικά πρόσωπα θα συνεχίσουν να υποχρηματοδοτούνται», με αποτέλεσμα το θέμα αυτό να αποτελέσει ένα τεράστιο ζητούμενο το 2009 μετά και από την μείωση των χρημάτων για τις κοινωνικές δομές.

Στη θετική πλευρά από την συγχώνευση των τριών προαναφερόμενων νομικών προσώπων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν αλλάζει το εργασιακό περιβάλλον των υπαλλήλων, αλλά αλλάζει ο εξορθολογισμός των δαπανών. «Οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων προβλέπονται από τον Κώδικα. Η συγχώνευση γίνεται γιατί αυτή τη στιγμή τα νομικά πρόσωπα είναι τρία με τρεις διαφορετικές οικονομικές υπηρεσίες, με διασπορά υπαλλήλων και με εισροή ενταλμάτων στην οικονομική μας υπηρεσία από τρεις διαφορετικούς φορείς. Γι’ αυτό, η ενοποίηση σημαίνει εξορθολογισμό και του εργατικού προσωπικού, ώστε να ενωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, θα μπορέσει να ενοποιήσει και να εξορθολογήσει και τις δαπάνες του. Αυτό δεν είναι απλώς ένα νοικοκύρεμα οικονομικών, αλλά είναι νοικοκύρεμα και εργατικού προσωπικού και λειτουργικό νοικοκύρεμα όλων αυτών των επιχειρήσεων», είπε διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από την συγχώνευση των συγκεκριμένων νομικών προσώπων, ούτε καμία αλλαγή στους εργαζόμενους διότι εξακολουθούν να ανήκουν σε νομικό πρόσωπο, δεν αλλάζει το εργασιακό τους περιβάλλον».

Την κάθετη αντίθεση της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» στο θέμα της συγχώνευσης των τριών νομικών προσώπων εξέφρασε ο επικεφαλής της Τάσος Βαβατσικλής, επικαλούμενος ότι δεν υπάρχει γραπτή απόφαση της Περιφέρειας. «Ανησυχούμε για την εξέλιξη των υπαλλήλων, για το αν θα παραμείνουν παιδαγωγοί ή θα γίνουν απλοί δημοτικοί υπάλληλοι και πιστεύουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση η συγχώνευση ΚΑΠΗ – Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών».

Ο κ. Βαβατσικλής
για άλλη μια φορά κατηγόρησε την δημοτική αρχή για απραξία. «Εδώ και δύο χρόνια ακόμα δεν είδαμε τον τρόπο άσκησης δημοτικής εξουσίας από την τωρινή δημοτική αρχή, η οποία θα βοηθάει τον λαό, θα συνυπάρχει με τον λαό και θα αποφασίζει μαζί με τον λαό».

Την εδραία πεποίθησή του ότι η συγχώνευση αυτή δεν θα αποβεί πρός το συμφέρον των Παιδικών Σταθμών και των υπολοίπων νομικών προσώπων διατύπωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κομοτηνή – Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός. «Τα νομικά πρόσωπα θα συνεχίσουν να υποχρηματοδοτούνται. Αλλά και τα χρήματα για τις κοινωνικές δομές σε λίγους μήνες θα αρχίσουν τόσο πολύ να μειώνονται που για το 2009 θα είναι ένα τεράστιο ζητούμενο», είπε τονίζοντας ότι «για μια ακόμα φορά παίζεται ένα παιχνίδι επικοινωνίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής χωρίς ουσία».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.