Νεο αιμα στην πολιτικη για το ΚΙΝΑΛ στη Ροδοπη

Ο Βαγγέλης Πολίτης είναι ο νέος γραμματέας της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής στη Ροδόπη - «Ασχολείσαι ως νέος με τα κοινά, γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο κοινό καλό»

Το άνοιγμα στη νέα γενιά που κάνει το ΚΙΝΑΛ αντιπροσωπεύει ο νέος γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στη Ροδόπη κ. Βαγγέλης Πολίτης, ο οποίος στα 25 του χρόνια αναλαμβάνει τα ηνία σε μια κρίσιμη για το Κίνημα αλλά και την περιοχή εποχή, ενόψει και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Ο κ. Πολίτης, που κατάγεται από την Κομοτηνή, έχει τελειώσει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Κομοτηνή και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο ΠΑΜΑΚ, ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής στις επερχόμενες εκλογές.
 
Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να εκλεγεί ο νέος γραμματέας, προτάθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτός από τα μέλη της Επιτροπής.
 
«Αποδέχτηκα με ιδιαίτερη τιμή,χαρά και αίσθημα ευθύνης την τιμητική πρόταση για την ανάληψη από μέρους μου της θέσης του γραμματέα του της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στη Ροδόπη» σημείωσε, δηλώνοντας πως θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί, με την βοήθεια όλων των μελών της ΝΕ, στο έργο που έχουν μπροστά τους».
 
Για αυτό και πιστεύει πως για να πετύχουν, πρέπει να συνδυάσουν την όρεξη και τις νέες ιδέες των νεότερων, με την γνώση και την εμπειρία των παλιότερων, και αυτός θα είναι ο στόχος του σε αυτή τη θητεία, ώστε να πετύχουν την ενότητα σε συνδυασμό με την ανανέωση.
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε εδώ για έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης με πιστή στις αρχές, τις αξίες και με επιτακτικό το αίτημα της ανανέωσης και της ενότητας σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μας οργανισμού», τόνισε, εκφράζοντας την άποψη πως οι επόμενες εκλογές θα είναι υπόθεση για τρεις και όχι για δυο παρατάξεις. 

Στήριξη στους υποψηφίους προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ 

Ευχαρίστησε πάντως τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Γκαράνη γιατί όπως σημείωσε «στάθηκε στην παράταξη στα δύσκολα από θέσεις ευθύνης και κατόρθωσε να λειτουργήσει ενωτικά και συνθετικά για την επιτυχία των στόχων που είχαν θέσει από τη πρώτη στιγμή που συμπορεύτηκαν στην κοινή τους προσπάθεια».
 
Τους ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στον αγώνα του για τον Δήμο Κομοτηνής, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα σταθούν όλοι στο πλευρό του για να συνεχίσει το έργο της δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε και υπηρέτησε με επιτυχία ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, ενώ καλή επιτυχία ευχήθηκε και στον κ. Κωστή Σιμιτσή, που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ. 

Το δημόσιο πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον 

Ο κ. Πολίτης είχε εμπλακεί στην πολιτική και στα φοιτητικά του χρόνια, ως μέλος της ΠΑΣΠ, και το τελευταίο διάστημα ήταν οικονομικός υπεύθυνος στην Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, τώρα όμως περνά από την φάση της παρατήρησης στην πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά και την πολιτική.
 
Βέβαια ο ίδιος είναι ο πρώτος που θα παραδεχθεί ότι, και λόγω ηλικίας, δεν έχει πίσω του μια τεράστια πολιτική εμπειρία, θεωρεί όμως πως με την βοήθεια των πιο έμπειρων μελών της NΕ και την δική του προθυμία και όρεξη για δουλειά, θα μπορέσουν να δώσουν νέα πνοή στο Κίνημα Αλλαγής στην περιοχή.
 
Το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε, «λέει όχι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ, έχοντας σταθερή αναφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με μεταρρυθμιστική ατζέντα και το βλέμμα στους μη προνομιούχους που αποτέλεσαν τα θύματα της κρίσης των τελευταίων χρόνων».
 
Όσο για την ενασχόληση των νέων με την πολιτική, σημείωσε πως θα πρέπει να μπουν σε αυτή άνθρωποι που έχουν σαν όραμα να προτάξουν το δημόσιο πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον.
 
«Ασχολείσαι με τα κοινά, γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο κοινό καλό. Αν αποσκοπείς να ασχοληθείς με τα κοινά για την κάλυψη προσωπικών συμφερόντων, τότε θα έχουμε τα ίδια προβλήματα που αναπαράγονται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα» υπογράμμισε καταληκτικά ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.