«Νεκρωνει» την Πεμπτη η αγορα της Κομοτηνης

Επαγγελματίες και έμποροι «κατεβάζουν ρολά» για 24ώρες

Στην απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, που προκηρύχτηκε για την προσεχή Πέμπτη από την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, κατέληξαν οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες του νομού μας, μετά από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης, προανήγγειλε μέσω του «Ράδιο Παρατηρητής» ότι το «λουκέτο» στην τοπική αγορά θα είναι καθολικό την ημέρα της κινητοποίησης, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους του για δυναμική παρουσία στο αυριανό συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού, που θα γίνει με τη συνεργασία των τοπικών φορέων στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. 

Ανέστης Βαφειάδης «Κάθε κυβέρνηση προσθέτει το «λιθαράκι» της στην κατεύθυνση της καταστροφής της μεσαίας επιχείρησης»

Ο κ. Βαφειάδης χαρακτήρισε τις αλλαγές, που προβλέπονται στο προωθούμενο ασφαλιστικό, ως «χαριστική βολή» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είναι σαν φόρος», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως αν υπολογίσει κανείς τις υπόλοιπες οικονομικές επιβαρύνσεις των επαγγελματιών, τότε διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρεί κανείς επιχείρηση σήμερα στην Ελλάδα. «Δεν μπορώ να καταλάβω τη συλλογιστική της πολιτείας πάνω σε αυτό το θέμα», σχολίασε. «Είναι μια συλλογιστική που άρχισε από το 2009 και κρατάει ως τώρα», προσέθεσε, «και επιφέρει την καταστροφή της μεσαίας τάξης, της μεσαίας επιχείρησης. Αυτό διαπιστώνουμε τελικά, αυτός είναι ο στόχος τους. Κάθε κυβέρνηση προσθέτει το «λιθαράκι» της προς αυτήν την κατεύθυνση».
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανέλαβε το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την ανταπόκριση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο αίτημα. «Δεν το βλέπουμε πιθανό», σημείωσε, «αφού η κυβέρνηση φαίνεται ανυποχώρητη στις θέσεις της». «Από εκεί και πέρα», έσπευσε να επισημάνει, «εμείς οφείλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας μέσω απεργιών και κινητοποιήσεων, μήπως μπορέσουμε να καταφέρουμε όσο το δυνατό κάτι καλύτερο». 

«Βλέπουμε ότι σε άλλους κάνουν πίσω, εμάς μας θεωρούν εκ των προτέρων πλούσιους;»

Τέλος, ο κ. Βαφειάδης εντόπισε μια απαξιωτική και αρνητικά διακριτική μεταχείριση του κλάδου του εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού όπως παρατήρησε «οι μικρομεσαίες επιχείρησης είναι οι μόνες που δεν τους δίνει ούτε καν το περιθώριο της «νέας επιχείρησης». «Βλέπουμε ότι σε άλλους κάνουν πίσω», εξήγησε, «ότι στους νέους επιστήμονες δίνουν δύο-τρία χρόνια περίοδο χάριτος». «Όμως στις μικρές επιχειρήσεις, σε εμάς, ούτε αυτό δε δίνουν», αντέτεινε, για να διερωτηθεί «μας θεωρούν εκ των προτέρων πλούσιους;». «Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η λογική τους», αποκρίθηκε, για να κλείσει με το μήνυμα «εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.