Νεες πτερυγες στο 1ο, 3ο και 10 Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Το πρωί της Δευτέρας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια να μεταφέρει βασικά σημεία από το πρόγραμμα του κόμματος για την παιδεία αλλά και να ενημερωθεί για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Ροδόπης.

Η Α. Διαμαντοπούλου εξήγησε ότι ήταν συμβολική η επίσκεψή της στο σχολείο στο πλαίσιο της ενασχόλησης του ΠΑΣΟΚ με τις αλλαγές στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση. «Χαίρομαι που βρίσκομαι σ’ ένα ιστορικό σχολείο της Κομοτηνής. Διαπίστωσα ότι δρομολογούνται σημαντικά έργα για τον εκσυγχρονισμό του από τη νομαρχία» είπε, ενώ ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από το ολοήμερο σχολείο, την πιστοποίηση, την προσχολική εκπαίδευση, αλλά επίσης την αμοιβή, την επιμόρφωση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Απέναντι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών η κ. Διαμαντοπούλου παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα το εκπαιδευτικό κίνημα στην Ελλάδα είναι διεκδικητικό λόγω του ότι τα προβλήματά τους αυξήθηκαν. «Οι εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται, έχουν προβλήματα με την επιμόρφωσή τους και σε πολλές περιοχές δε μπορούν ν’ αποδώσουν λόγω των υποδομών. Το διεκδικητικό τους πλαίσιο, επομένως αφορά συνολικά την παιδεία.

Το δε τρίπτυχο αμοιβή, επιμόρφωση, αξιολόγηση είναι η βάση πάνω στην οποία θα δομήσουμε τη σχέση μας με τους εκπαιδευτικούς».


Απέναντι στην πραγματικότητα της τάξης των 30 παιδιών η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ «έγινε το 49% των υποδομών του ελληνικού κράτους στην παιδεία από την ίδρυσή του. Είναι η εποχή όπου μειώνεται ο αριθμός των παιδιών από 50 – 55 στα 25 γι’ αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είμαστε η πρώτη χώρα σε αριθμό μείωσης των μαθητών ανά τάξη.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους έχει κύρια να κάνει με τις υποδομές, δηλαδή τη δημιουργία μεγαλύτερων σχολείων, νέων τάξεων σε νέες περιοχές, διότι δεν αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών στη χώρα, αλλά ο αριθμός τους στα αστικά κέντρα, στα οποία απαιτείται ειδικός σχεδιασμός».


Ειδικά για τη μειονοτική εκπαίδευση, η Α. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι έγιναν μεν βήματα, αλλά απαιτούνται κι άλλα, «για να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ν’ αποδίδει το ίδιο για όλους τους πολίτες της χώρας. Συμφωνήσαμε με το νομάρχη και τα στελέχη μας για να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση που θ’ αφορά ιδιαίτερα τη μειονοτική εκπαίδευση και στην οποία θα συμμετάσχουν και τα στελέχη της μειονότητας».

Έργα υποδομών

Ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης εξήγησε ότι η Ροδόπη βρίσκεται σε καλό επίπεδο από πλευράς κτιριακών υποδομών σημειώνοντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται ο προγραμματισμός για την επόμενη 15ετία, ενώ μίλησε για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν στην Κομοτηνή. «Οι ανάγκες πάντα υπάρχουν. Στο συγκεκριμένο σχολείο, την 1η Απριλίου θα έχουμε τη δημοπράτηση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος που να συνάδει και να εναρμονίζεται με την αρχιτεκτονική του χρόνου, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ. Πρόκειται για εργαστήρια φυσικοχημείας και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνολικής στέγης 860 τ.μ.

Επίσης, μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί μια προσθήκη αιθουσών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενός έργου που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Πριν μια εβδομάδα, συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων κατέγραψαν τις ανάγκες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και δρομολογούν λύσεις προκειμένου να έχουμε ένα καλό επίπεδο λύσης της σχολικής στέγης στην περιοχή μας»
περιέγραψε.

Επίσης, ο νομάρχης ανακοίνωσε μια προσθήκη που θα γίνει στο 10ο Δημοτικό, εξηγώντας ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες. «Στις 6 Μαρτίου παίρνουμε την οικοδομική άδεια και ξεκινάει αμέσως η διαδικασία προσθήκης των αιθουσών» ανέφερε για ένα από τα πλέον πολυπληθή σχολεία της πόλης.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.