Νεες δομες στην Αυτοδιοικηση για την ανευρεση εργασιας

Με απόφαση του ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης καλεί τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας να προχωρήσουν στην υποβολή προτάσεων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, αλλά και στη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμιση ήδη υπαρχόντων:

1. Δομών φύλαξης βρεφών, νηπίων και παιδιών

2. Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

3. Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και

4. Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας.

Η πρόσκληση προς τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αφορά όλη τη χώρα και επιδιώκει:

1.Αφενός την υποστήριξη και συνέχιση της λειτουργίας των σχετικών δομών που χρηματοδοτήθηκαν από το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και

2. Αφετέρου την δημιουργία νέων δομών στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι προθεσμίες για την υποβολή των προτάσεων είναι οι εξής:

Για τις ήδη υφιστάμενες δομές μέχρι την 22α Νοεμβρίου 2001

Για τις νέες δομές που θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2001.

Για τις νέες δομές που θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια της χώρας οι αντίστοιχες προσκλήσεις θα γίνουν από τους Περιφερειάρχες.

Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων εντάσσεται, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση”, του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας& Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο κυρίαρχος στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική στήριξη των γυναικών στην προσπάθειά τους για ανεύρεση εργασίας ή βελτίωση της επαγγελματικής τους θέσης, μέσα από την ελάφρυνση των οικογενειακών τους υποχρεώσεων.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 23 δις. δραχμές, περίπου (ή 66,6 εκ. ευρώ) και από την υλοποίησή του, αναμένεται να δημιουργηθούν:

1. Δύο χιλιάδες (2.000) θέσεις εργασίας ειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση και λειτουργία των δομών.

2. Επτά χιλιάδες πεντακόσιες 7.500 θέσεις φύλαξης παιδιών και κοινωνικής μέριμνας.

Ο αριθμός των δομών που εκτιμάται ότι θα συγχρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ανέρχεται στις τετρακόσιες (400).Επιπλέον, αναμένεται να διευκολυνθούν στην ανεύρεση εργασίας πέντε χιλιάδες πεντακόσιες (5.500) γυναίκες οι οποίες θα ελαφρυνθούν από τις απαιτήσεις της φροντίδας της οικογένειας και των παιδιών ώστε να αναζητήσουν με μεγαλύτερη επιτυχία μία θέση εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.