Νεα ταξη πραγματων στο επιχειρειν μεσω franchise

«Επιχειρηματικότητα μέσω του franchising» στη Ροδόπη ήταν το θέμα της άκρως ενδιαφέρουσας ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, στα πλαίσια της οργανωμένης εκστρατείας ενημέρωσης «Ημέρες FRANCHISE 2008» που γίνεται σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης σχολίασε την επιχειρηματική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το περιοδικό «FRANCHISE DEAL» στην Περιφέρειά μας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον που έχει αυτή η πρωτοβουλία καθώς «στη νέα παγκόσμια οικονομική τάξη των πραγμάτων έχουμε νέα εργαλεία, τα οποία παρουσιάζονται καθημερινά στην αγορά και έχουν τόσο συχνές αλλαγές που η ταχύτητά τους πολλές φορές τρομάζει. Όπως είναι γνωστό, σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η ελληνική οικονομία ψάχνει την χαμένη της ανταγωνιστικότητα και η τοπική οικονομία βρίσκεται σε μεγάλες αναδιαρθρώσεις με μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό τομέα και στην μεταποίηση».

Η ενέργεια, το εμπόριο, οι υπηρεσίες και ο τουρισμός είναι ο τομείς στους οποίους εστιάζεται το ενδιαφέρον για τα επόμενα χρόνια. «Σ’ αυτά τα θέματα η περίπτωση του νέου εργαλείου, του franchise, που παρουσιάζεται σήμερα στην αγορά, είναι αυτή η οποία «παίζει» στο μυαλό των επιχειρηματιών εξαιτίας της πρωτοβουλίας που απαιτεί χαμηλό ρίσκο και τις συνεργασίες που υπάρχουν ήδη με στημένες και δυνατές επιχειρήσεις», εξήγησε ο κ. Αγγελίδης επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος απέναντι στα νέα εργαλεία που παρουσιάζονται στην αγορά. «Πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά τα νέα εργαλεία γιατί μέσα από τη γνώση και την πρόσβαση στην πληροφορία ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και αυξάνονται οι ευκαιρίες».

Ο εκδότης του περιοδικού «FRANCHISE DEAL» Φώτης Γεωργόπουλος
μετέφερε την όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για το franchise εξηγώντας ότι τα δύο βασικά στοιχεία για τον ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να επενδύσει χρήματα είναι «να εξετάζει πού τοποθετεί τα χρήματά του και σε ποιους επενδύει. Το franchise δίνει τη δυνατότητα να πάρεις κάτι επώνυμο, έτοιμο και δυνατό και να ξεκινήσεις από την πρώτη μέρα με ισχυρό πελατολόγιο, να βγεις στην αγορά και να πάρεις το κομμάτι που σου αναλογεί».

Καθημερινή είναι η επικοινωνία -τόσο τηλεφωνική όσο και με επιστολές- του αναγνωστικού κοινού του περιοδικού «FRANCHISE DEAL», όπως ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, σημειώνοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο διοργανώνονται οι «Ημέρες FRANCHISE» που στοχεύουν στο να είναι κοντά στους αναγνώστες του, «να τους δούμε από κοντά, να απαντήσουμε τα ερωτήματά τους και να λύσουμε άμεσα τις όποιες απορίες έχουν ώστε να κάνουν μια ασφαλή επένδυση».

Το λιγότερο δυνατό ρίσκο είναι αυτό που παρέχει η μέθοδος franchise καθώς «στο επιχειρείν υπάρχει ούτως ή άλλως ρίσκο. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη «συνταγή» μιας επιχείρησης, η οποία λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. Από κει και πέρα γίνεται μια προσπάθεια εξεύρεσης περιοχών ενδιαφέροντος, αλλά άξιων συνεργατών ώστε να συνεχιστεί το καλό όνομα της όποιας αλυσίδας. Το να δώσει μια αλυσίδα το όνομά της δεν θέλει να το πουλήσει και να φύγει, αλλά είναι μια σχέση συνεργασίας, στην οποία κερδίζει και η εταιρεία αλλά και ο επιχειρηματίας που την επιλέγει».

Ο εκπρόσωπος της αλυσίδας καταστημάτων franchise στην ελληνική ζώνη Δανίας Θεοχάρης Κυπριανού, ανέφερε από πλευράς του ότι το δανέζικο franchise έχει εδραιωθεί πλέον στην παγκόσμια αγορά ενώ λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια. Επίσης, υποστήριξε ότι η περιοχή μας έχει τη δυνατότητα να δεχτεί κι άλλες επιχειρήσεις franchise. «Το σλόγκαν μας είναι: «νέα τάξη πραγμάτων». Στη γκάμα μας συμπεριλαμβάνονται 2.500 αντικείμενα, τα οποία αφορούν στα αξεσουάρ σπιτιού, αλλά και διακοσμητικά και τα οποία δεν εμπλέκονται ούτε ενοχλούνται από οτιδήποτε υπάρχει στην αγορά. Είναι μια καινούρια κατάσταση αντιπροσωπευτικά και συγχρόνως είναι της τσέπης του κάθε πελάτη. Υπάρχουν αντικείμενα για όλους τους χώρους και λύσεις για κάθε τσέπη».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.