Νεα μελη για τον Ροταριανο Ομιλο Κομοτηνης

Τον Όμιλο επισκέφτηκε η πρόεδρος της Περιφέρειας του Ρόταρυ κ. Χρύσα Τζελέπη, που έμαθε για τις δράσεις που σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου η κ. Χρύσα Τζελέπη, Διοικητής της 2484 περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, για τη Ροταριανή χρονιά 2017-18, όπου επισκέφτηκε τον Ροταριανό όμιλο Κομοτηνής.
 
Η κ. Τζελέπη επισκέφτηκε τον όμιλο στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που κάνει ο διοικητής στους ομίλους κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ κατά την συγκέντρωση έγινε η εισδοχή νέων μελών στον Ροταριανό όμιλο Κομοτηνή, των Κώστα Κλείτσα (νευρολόγου) και Ευστράτιου Αλβανού (οφθαλμίατρου).
 
Κατά την επίσκεψη της προέδρου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ομίλου, τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και τις δράσεις που έχουν προγραμματίσει τα μέλη του.
 

«Ο Ροταριανός όμιλος Κομοτηνής είναι ένας όμιλος με πολύ μεγάλη εμπειρία, υπάρχει και λειτουργεί από το 1954 και με την εμπειρία του αυτή ανοίγει δρόμο και σε άλλους ομίλους» σημείωσε η κ. Τζελέπη, σημειώνοντας πως στο θέμα των δράσεων, των μελών και του επιπέδου έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.
 
«Αυτό είναι πολύ θετικό, πιστεύουμε πως οι όμιλοι βοηθούν και στηρίζουν κοινωνίες όπου οι κοινωνικές ρωγμές είναι πολύ βαθιές, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα, στηρίζουν άτομα με ανάγκες, κοινωφελή ιδρύματα, μονάδες υγείας και ανεβάζουν τον πήχη και στη δική μας οργάνωση, που είναι μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση, με μοναδικό σκοπό την υπηρεσία και την προσφορά στον άνθρωπο» ανέφερε.
 
Το μήνυμα του Ρόταρυ της φετινής χρονιάς είναι «Το Ρόταρυ κάνει τη διαφορά», και σε αυτό το πλαίσιο πιστεύει πως τόσο ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής, αλλά και ο νεότερος Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη» μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και σε σχέση με νέους ροταριανούς ομίλους, αλλά και σε σχέση με άλλες οργανώσεις οι οποίες δρουν στην περιοχή.
 

Όλα αυτά, έχουν να κάνουν με το θέμα της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν, των ατόμων που εμπλέκονται και στο ότι κρατούν ψηλά το ροταριανό όραμα και έχουν στόχους που άπτονται της φιλοσοφίας και των αρχών του Ρόταρυ
 
Έχουν άλλωστε πάρα πολλές δράσεις που ετοιμάζουν, που περιλαμβάνουν και προγράμματα μεγάλης εμβέλειας και μικρότερες δράσεις.
 
Έτσι της περιέγραψαν πως επιθυμούν να εκδώσουν ένα εκπαιδευτικό DVD για τα παιδιά σχολικής υγείας, ώστε να τους εξηγούν τον ορθό τρόπο χρήσης του ποδηλατόδρομου, να οργανώσουν μεγάλα προγράμματα που να αφορούν τη χρήση του νερού, αλλά και δενδροφύτευση, απαντώντας στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.