Νεα κονδυλια για την ολοκληρωση των αναδασμων

Επιπλέον χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ, απαιτείται για την ολοκλήρωση των αναδασμών που ξεκίνησαν στη Ροδόπη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι σε πλήρη ετοιμότητα στο επίπεδο της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών , ενώ το σχετικό οικονομικό αίτημα υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιτόπιες επισκέψεις στους οικισμούς του νομού Ροδόπης, όπου εκτελούνται αναδασμοί , πραγματοποιεί καθημερινά σχεδόν, την τελευταία περίοδο, ο Νομάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία τους.

Για «τεράστιο αγώνα» προκειμένου όλες οι προβλεπόμενες εργασίες να εκτελεστούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν προσδιοριστεί, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ο κ. Γιαννακίδης. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις και οι άσχημες καιρικές συνθήκες των χειμερινών μηνών, δεν φαίνεται να επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία υλοποίησης των έργων.


Οι αναδασμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη εκτείνονται από την περιοχή των Ασωμάτων μέχρι το Λινό, κι αφορούν ειδικότερα τους Δήμους Αιγείρου και Σώστου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νομάρχης , ο νομός Ροδόπης είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα που εκτελεί τόσες χιλιάδες στρέμματα αναδασμών.

Ο κ. Γιαννακίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τιθέμενοι στόχοι σε σχέση με την υλοποίηση των έργων αναδασμών θα υλοποιηθούν ενώ διατύπωσε και τις ευχαριστίες του προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπερέβαλλαν «τις βιολογικές τους αντοχές» στην ίδια κατεύθυνση.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.