Νεα εργα ελληνοτουρκικου διαλογου

Σε νέα έργα και δράσεις, στον τομέα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, προχωρά στο επόμενο διάστημα το Δίκτυο Δήμων Δυτικής-Ανατολικής Θράκης, ύστερα κι από την έγκριση πρότασης που υπέβαλλε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι δράσεις που προβλέπει η πρόταση η οποία υποβλήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Τουρκίας «Trakyakent» θα εξελιχθούν στην Δυτική και την Ανατολική Θράκη από τους δύο φορείς, που ήδη ετοιμάζονται για την υποβολή και νέας πρότασης έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Στη βάση υλοποίησης του προγράμματος που διασφαλίστηκε πρόκειται να διοργανωθούν φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού σε Δήμους της Ελλάδας και της Τουρκίας ενώ θα προχωρήσει και η παραγωγή CD ROM με θεματικό αντικείμενο τον πολιτισμό και τον τουρισμό στις περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Θράκης.


Για την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου που έθεσε ο φορέας, από την ίδρυση του, κάνει λόγο αναφερόμενος στην διασφάλιση του ευρωπαϊκού προγράμματος ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Πόλις» κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

“Είναι ένα πρώτο βήμα στο επίπεδο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην κατεύθυνση της ανάδειξης των μορφών συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο πλευρές με την συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, επισημαίνει.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν ο κ. Χαριτόπουλος σημειώνει «πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαλόγου μεταξύ των πολιτών στις δύο χώρες, που στοχεύει στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών μέσω της Αυτοδιοίκησης».

Σε ό, τι αφορά δε τη νέα πρόταση την οποία πρόκειται να καταθέσει εντός της εβδομάδας το Δίκτυο, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα, για χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, αυτή περιλαμβάνει τοπικές δράσεις ανάπτυξης της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς επίσης την εκπόνηση ειδικών μελετών για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των δύο τομέων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου Δήμων «Πόλις»εστίασε εξάλλου σε δηλώσεις του και στην συνεργασία του φορέα με τη βουλγαρική ένωση δήμων «RAM TRAKIA»υπογραμμίζοντας «περιμένουμε την απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου για την υπογραφή του πρωτοκόλλου ενώ πολύ σύντομα θα προσδιοριστούν κι οι σχετικές ημερομηνίες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Χαριτόπουλος σχολίασε πως τα αποτελέσματα της συνεργασίας όπως αυτή οικοδομήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαφαίνονται θετικά για τις κοινωνίες Ελλάδας και Τουρκίας. «Εκτιμούμε ότι στα χρόνια που θα έρθουν, οι εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο ευνοϊκές, εμείς , επιδιώκουμε παράλληλα να σταθούμε δίπλα στους εταίρους τόσο στην Τουρκία όσο και στη Βουλγαρία προκειμένου να τους βοηθήσουμε και μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε, το κλίμα και το πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Παράλληλα επιθυμούμε την συνέχιση της από κοινού υλοποίησης διασυνοριακών δράσεων και πρωτοβουλιών από τα οποία οι περιοχές και οι πολίτες θα επωφεληθούν σημαντικά» κατέληξε.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.