Νεα διακριση για τον Κομοτηναιο Σεφ Ακη Παρτσια

Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαγειρικής «Greek Chef 2019»

Ο Άκης Πάρτσιας αποτελεί έναν εκ των διασημότερων Σεφ  της Θράκης, έχοντας διαμορφώσει την κουζίνα και τα πιάτα  πολλών καταστημάτων  της περιοχής.  Ο Κομοτηναίος Σεφ, θέλοντας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε πανελλαδικό επίπεδο, συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαγειρικής «Greek Chef 2019», όπου κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς τα πιάτα που ετοίμασε κέρδισαν τις εντυπώσεις, κατακτώντας αργυρό μετάλλιο. 
 
Εκεί διαγωνίστηκε στην κατηγορία των επαγγελματιών Σεφ με άγνωστα υλικά, όπου μέσα σε 45’ έπρεπε να μαγειρέψει  προκειμένου να βγουν δύο πιάτα, ένα για φωτογράφηση και ένα για κριτική.  Ο συνδυασμός της γεύσης και της ωραίας εικόνας έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση και ο Κομοτηναίος Σεφ κατάφερε να τα συνδυάσει όλα στο έπακρο!
 

Ετοιμάζοντας ένα πιάτο το οποίο περιελάμβανε μοσχαράκι μπρεζέ, ένα ντολμαδάκι με το λουκάνικο και καπνιστή μελιτζάνα μέσα, απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των κριτών, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη γεύση όσο και από το στήσιμο του πιάτου.
 
Ο κ. Πάρτσιας απέδειξε πως, ακόμα και αν βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο, η αξία κάποιου που έχει αγάπη για αυτό που κάνει, ταλέντο και μεράκι, αναγνωρίζεται και δικαιώνονται οι κόποι του, διαφημίζοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα της Θράκης!
 
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και συμμετείχαν οι καλύτεροι σεφ από τις σχολές μαγειρικής της χώρας, αλλά και επαγγελματίες σεφ. Ο μαγειρικός διαγωνισμός που έγινε θεσμός, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία πραγματοποιήθηκε από την  1η έως την 4η Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, με  κύριο στόχο την προβολή  των τοπικών προϊόντων, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.