Νεα διακριση για το “Limbo” της Κωνσταντινας Κοτζαμανη

Η νέα ταινία της Κομοτηναίας σκηνοθέτη κέρδισε το βραβείο «Future Filmmaker award” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών στο Παλμ Σπρινγκς

Άλλη μία διάκριση πρόσθεσε στο βιογραφικό της η Κομοτηναία σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, η οποία έλαβε το βραβείο “Future Filmmaker award” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών στο Παλμ Σπρινγκς για το “Limbo”.

Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγους μήνες το “Limbo” έκανε την επίσημη πρώτη του στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο, διεκδικόντας επίσης τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Μετά τις Κάννες όπου η ταινία της Κομοτηναίας σκηνοθέτη  έτυχε θερμής υποδοχής, η έναρξη των διακρίσεων ήρθε με το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο και έλαβε με απόφαση της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με σχετική ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τη διάκριση αυτή, υπογραμμίζοντας το πόσο «περήφανη» νοιώθει γι’ αυτήν.

Η ταινία “Limbo”, κομμάτι των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι, αφορά μια πολύ τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Εκεί μια παρέα 12 μικρών αγοριών περνούν τις μέρες τους ανέμελα, βουτώντας στα νερά της λιμνοθάλασσας, ψαρεύοντας και κολυμπώντας δίπλα στις γαΐτες. Το ενδιαφέρον τους μονοπωλούν οι φήμες για μια φάλαινα που έχει ξεβραστεί σε κάποια κοντινή ακτή. Τα παιδιά πιστεύουν ότι η φάλαινα είναι ακόμη ζωντανή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.