Νεα αρχη για την παραταξη και τη χωρα οι εκλογες της Κεντροαριστερας

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Γιώργος Καμίνης λίγο πριν τις εκλογές για το νέο φορέα

Την ανάγκη να ισχυροποιηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να αποτελέσει μια νέα αρχή τόσο για την παράταξη όσο και για την χώρα τόνισε από την Κομοτηνή ο κ. Γιώργος Καμίνης, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Καμίνης επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΦΕΑΣ» και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου, ενώ στη συνέχεια είχε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με φίλους και πολίτες της Ροδόπης στη Λέσχη Κομοτηναίων, μετά από την οποία επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.
 
 

Γόνιμη η εμπειρία της περιφέρειας 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην Κομοτηνή, την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές κατά τη θητεία του στον Συνήγορο του Πολίτη.
 
Αυτή τη φορά έρχεται ως υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και έχοντας γυρίσει όλη τη χώρα, βλέπει πια με τα ίδια του τα μάτια, γιατί χρεοκόπησε η χώρα μας. «Παντού όμως παίρνω μια σπίθα ελπίδας, γιατί παντού βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν σε δημιουργικές ασχολίες, αναλαμβάνουν με πάθος κοινωνικό έργο ή είναι επιχειρηματίες που εισάγουν καινοτόμες μεθόδους στις επιχειρήσεις τους, είναι αγρότες που παλεύουν να φέρουν στην αγορά νέα προϊόντα, κάνοντας μεταποίηση με ένα δυναμισμό», σημείωσε, επισημαίνοντας όμως πως αυτοί οι άνθρωποι πολλές φορές παλεύουν μόνοι τους.
 
Ειδική μνεία έκανε στους ανθρώπους του Κέντρου Πρόληψης Ορφέας, που κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, πρωτοπορώντας με ελάχιστη βοήθεια.
 
Η διαπίστωση λοιπόν ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που πρέπει να στηριχθούν, τον γεμίζει ελπίδα, παρόλο που πολλές φορές οι προσπάθειές τους καταπνίγονται είτε από την αδράνεια της κεντρικής εξουσίας ή τη στενοκεφαλιά τοπικών παραγόντων.
 

«Αυτή η περιοδεία είναι ένα μεγάλο σχολειό, πιστεύω ότι εγώ μαζί με τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, έχουμε το χρέος αυτές μας τις εμπειρίες να τις μεταγγίσουμε στο νέο κόμμα, να κάνουμε μια καινούρια αρχή που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τις εμπειρίες του Αθηνοκεντρικού κράτους, άλλα όλα όσα θα έχουμε αποκομίσει από την περιφέρεια» επεσήμανε ο κ. Καμίνης.
 
Εμπειρίες όμως μπορεί να αποκομίσουν και από τους κατά τόπους συνεργάτες τους, με τον κ. Καμίνη να θεωρεί πως τα σημερινά πολύπλοκα και πολύπλευρα προβλήματα δεν μπορούν οι ηγέτες να ανταποκριθούν χωρίς να έχουν σχηματίσει μια γερή ομάδα με συνεργάτες που είναι ο καθένας πολύ καλύτερος στον τομέα του. «Σήμερα, η πολιτική αποτελεί περισσότερο από ποτέ συλλογική προσπάθεια που χρειάζεται μεγάλη τεχνογνωσία, μιας και τα προβλήματα στη χώρα μας έχουν μεγάλο βάθος» εκτίμησε ο ίδιος. 

Επιστροφή στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη 

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε στη συνέχεια την αντίθεσή του στη νοοτροπία ότι τα μνημόνια μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ένα μονόδρομο, αντιτείνοντας πως στους περισσότερους τομείς μπορεί να γίνει πραγματική πολιτική, φέρνοντας ως παράδειγμα την πραγματική αποκέντρωση των εξουσιών στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Για αυτό θεωρεί πως η παράταξη πρέπει να στείλει σε όλους εκείνους που βρισκόταν στο ΠΑΣΟΚ και μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλού, και είναι σήμερα απογοητευμένοι ή απέχουν από τις εκλογές, ένα μήνυμα σοβαρότητας και ελπίδας. «Πρέπει να τους πούμε την αλήθεια τι συνέβη στη χώρα, γιατί συνέβη στη χώρα, ποια ήταν τα εκφυλιστικά φαινόμενα που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα στην παρακμή και τι θα πρέπει να κάνουν πλέον διαφορετικά για να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω στην κοίτη τους, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη» ανέφερε, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως δεν ασχολείται με εκείνους που έφυγαν όταν βούλιαζε το καράβι και πήραν θέσεις στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα που βουλιάζει το άλλο καράβι, κοιτούν να φύγουν ξανά. «Αυτοί ας μείνουν εκεί που είναι, ας βρουν καμία σχεδία για να μπορέσουν να περιφέρονται σαν ναυαγοί στη θάλασσα της αποτυχίας».
 

Όσο για αυτούς που έμειναν, τόνισε πως τους αξίζει σεβασμός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα θα συνεχίσουν να είναι όπως πριν, με το χώρο να ανοίγει, με νέους ανθρώπους μέσα σε αυτόν, και το πώς θα ξεχωρίζουν αυτοί που κομίζουν το καινούριο με όσους παραμένουν αγκυροβολημένοι στα παλιά, θα το αποφασίσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Δεσμεύτηκε δε, είτε εκλεγεί επικεφαλής είτε όχι, να φέρει στο κόμμα τους σύγχρονους τρόπους διαβούλευσης και πληροφορίας και τόνισε πως την επόμενη μέρα θα πρέπει πάλι να είναι όλοι παρόντες και όποιος και να εκλεγεί επικεφαλής να στηριχθεί απ' όλους τους άλλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.