Νεα απο τον Κυκλωπα Πολυφημο!!!

Πολλά και καλά προσκομίζει εφέτος η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που προορίζεται για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Όχι μόνο γιατί ανανεώνει και εμπλουτίζει τις γνώσεις που έχουμε στην περιοχή μας για τον Κύκλωπα Πολύφημο, και είναι μέχρι τώρα αυτές που αντλούμε από την «Οδύσσεια», αλλά για πολλές ακόμη και σημαντικές συνδηλώσεις.
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, εξηγώντας ποιες είναι αυτές οι νέες γνώσεις, οι σχετικές με τον Κύκλωπα. Στο έργο λοιπόν με τίτλο «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες» που υπογράφει ο έχων καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης, ο Κύκλωπας δεν είναι ο μονόφθαλμος κτηνοτρόφος που τυφλώνει ο Οδυσσέας, αλλά ένας ερωτευμένος με τη νηρηΐδα Γαλάτεια άνδρας, αποτέλεσμα της αγάπης και του έρωτα των οποίων ήταν ο γιος τους Κέλτης.
 
Ο Κέλτης ο γενάρχης δηλαδή της φυλής των Κελτών, που σήμερα θεωρούμε, λόγω γεωγραφικής αποστάσεως, -τόπος τους είναι η Ιρλανδία- ότι είναι πολύ πολύ μακριά μας και ότι δεν έχουμε καμία μαζί τους σχέση!!! Κι όμως και έχουμε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ο Χρήστος Χαρτοματσίδης μας δίδει την ευκαιρία να το μάθουμε, με πρώτο ερευνητή της σχέσης Ελλήνων-Κελτών, τον μουσικό Γιώργο Ευφραιμίδη!!! Έξοχα!!!Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.