Νανα Αθανασιου, η επαγγελματιας οδηγος ταξι

«Οι πελάτες αισθάνονται πιο άνετα με τις γυναίκες οδηγούς»

Το ταξί για την Νανά Αθανασίου, ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη ως επαγγελματική απασχόληση, μιας και η ίδια ποτέ δε θέλησε να κάνει κάτι άλλο, από το να οδηγεί το ταξί, του πατέρα της αρχικά και το δικό της στη συνέχεια. «Είμαι στο ταξί από το 2004, ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου και μόλις έκλεισα τα 21 έβγαλα επαγγελματικό δίπλωμα και από τότε είμαι πίσω από το τιμόνι» μας δήλωσε η ίδια.
 
Όλα αυτά τα χρόνια έχει ζήσει πίσω από το τιμόνι πάρα πολλά, και ως οδηγός και ως επαγγελματίας, αλλά βλέπει πως ο κόσμος όχι μόνο δεν είναι επιφυλακτικός στις γυναίκες οδηγούς, αλλά τις αποζητά. «Ο κόσμος θέλει γυναίκες, με το που θα μπουν στο ταξί θα πουν επιτέλους γυναίκα ταξιτζής», και μάλιστα της λένε ότι προτιμούν τις γυναίκες οδηγούς. «Φαντάζομαι είναι πιο ευχάριστη παρουσία γενικά όλες οι γυναίκες, βοηθάμε περισσότερο, δεν είμαστε τόσο ευέξαπτες όσο οι άντρες» εκτίμησε η ίδια.
 
Προς το παρόν δεν έχει οικογένεια, όμως πλέον με το ταξί να είναι και στο δικό της όνομα, έχει να αντιμετωπίσει και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 
«Όταν είσαι μόνος σου και βγάζεις ένα χαρτζιλίκι είναι καλά, όταν έχεις τις υποχρεώσεις τις ασφαλιστικές, εφορίες, όλα αυτά τα πράγματα δυσκολεύουν και βγαίνουμε πλέον οριακά, με μεγάλες στερήσεις, στερούμαστε την έξοδο, ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι, μιας και μένουμε στο τιμόνι 10 με 12 ώρες» τόνισε.
 
Όσο για την πεποίθηση πολλών ότι οι γυναίκες δεν είναι το ίδιο καλοί οδηγοί όπως οι άντρες η κ. Αθανασίου εκτιμά ότι ίσως, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι να είναι λίγο χειρότεροι οδηγοί, και αυτό κατά περίπτωση, καθώς «έτσι όπως έχει γίνει η κυκλοφορία, με ελάχιστη αστυνόμευση, και τον καθένα να οδηγεί χωρίς να τηρεί ούτε απλούς κανόνες κυκλοφορίας, το επίπεδο έχει πέσει τόσο χαμηλά, που η όποια διαφορά καθίσταται ανούσια, μιας και το οδηγικό επίπεδο βρίσκεται χαμηλά για όλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.